Že bil na sodišču

V srhljivo zavarovalniško goljufijo vpleten tudi 29-letnik, ki se mu je pred leti po nesreči sprožila puška?

G.G.
12. 3. 2019, 10.21
Posodobljeno: 12. 3. 2019, 10.49
Deli članek:

V fargovski poskus zavarovalniške prevare naj bi bil po pisanju Slovenskih Novic in Dnevnika vpleten 29-letnik, ki se mu je marca 2015 v stanovanju v Pernovem pri Žalcu po nesreči sprožila puška.

sta
Fotografija je simbolična

O velikopoteznem poskusu družine iz območja Ljubljane je pisal celo britanski BBC. Ponovimo njihov načrt. Pri petih slovenskih zavarovalnicah so konec lanskega leta sklenili zavarovalne policije za nezgodno in življenjsko zavarovanje. Plačali so nekaj obrokov in se v začetku januarja lotili najbolj delikatnega dela s krožno žago. V vlogi žrtve je nastopila partnerica omenjenega 29-letnika. 21-letnica si je odrezala levo roko nad zapestjem, partnerjev 63-letni oče jo je oskrbel in odpeljal do zdravnikov, roko pa so kasneje pobrali policisti. Kirurgi so v ljubljanskem kliničnem centru roko uspešno prišili.

Čez nekaj dni so se 21-letnica, njen partner in njegova 58-letna mama zglasili pri zavarovalnicah in zahtevali izplačilo zavarovalnice. Zadeva je postala sumljiva, policisti so natančno preverili vse okoliščine in ugotovili, da gre za prevaro. Osumljeni so po njihovem želeli poškodbo prikazati kot nesrečo pri žaganju vej. Zavarovalnice bi morale 21-letnici nakazati nakazati 383.400 evrov, če pa bi ji bila dokazana 100-odstotna invalidnost, pa tudi več kot 1.235.000 evrov odškodnine. Ob tem bi prejemala še mesečno rento v višini 3.050 evrov, in sicer za obdobje desetih let ali do smrti, kar znaša še dodatnih nekaj 100.000 protipravno pridobljene premoženjske koristi.

Mediaspeed
Sebastian Colarič leta 2013 na podelitvi viktorjev.

Nazaj k 29-letnemu osumljencu, ki je zdaj s partnerko v priporu. Po pisanju Slovenskih novic gre za Sebastiana Colariča, ki si je po »strelskem incidentu« leta 2015 spremenil priimek v Abramov. Marca 2015 naj bi po nesreči med čiščenjem orožja do smrti ustrelil svoje takratno 24-letne dekle Saro. Policija primera še ni raziskala, preiskujejo pa ga kot povzročitev splošne nevarnosti.

Slovenske novice še poročajo, da so Colariča jeseni na ljubljanskem okrajnem sodišču obravnavali tudi zaradi finančne goljufije. Sposodil naj bi si štiri tisoč evrov, ki jih nato ni vrnil. Sodišče mu je prisodilo pogojno zaporno kazen šestih mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let ter pogojem, da v roku enega leta in osmih mesecev oškodovancu povrne dolgovani znesek.