Smrtna kosa na slovenskih cestah

FOTO: V silovitem trčenju na gorenjski avtocesti ugasnilo življenje

S.R.
11. 3. 2019, 10.25
Posodobljeno: 11. 3. 2019, 11.51
Deli članek:

Gorenjska avtocesta je po jutranji tragediji na Hrušici, v kateri je življenje izgubil voznik tovornega vozila, je znova odprta. V nesreči je umrla ena oseba.

Facebook / BHTruck
Silovito je trčil v zadek drugega tovornjaka.

Posledice prometne nesreče, ki se je malo pred 7. uro zgodila pred bencinskim servisom na Hrušici na gorenjski avtocesti, so odstranili, avtocesta je tako znova odprta za ves promet.

V nesreči sta bili udeleženi dve tovorni vozili slovenskih prevoznikov. Kot sporočajo iz PU Kranj, je povzročitelj nesreče s tovornjakom od zadaj silovito trčil v drugo tovorno vozilo, ki je stalo v koloni na voznem pasu. Povzročitelj, ki je kot kaže spregledal tako kolono kot prometno signalizacijo DARS-a, ki je na kolono opozarjala, je bil na mestu mrtev. 

"Vozniki, ki so zaradi nesreče ostali v koloni, so dobro ustvarili reševalni pas in tako omogočili neoviran prehod reševalnih ekip do kraja dogodka," še sporočajo iz PU Kranj, a dodajajo, da so se zopet našli posamezniki, ki so na avtocesti obračali svoja vozila in vozili v nasprotno smer. Podobno se je zgodilo sredi prejšnjega meseca v prometni nesreči na viaduktu Tržiška Bistrica, ko je promet zastal zaradi obrnjenega tovornega vozila.

Opozorilo!

Policisti v primeru daljše zapore avtoceste vedno poleg nujnih nalog na kraju dogodka takoj začnejo tudi z ustvarjanjem pogojev in aktivnostmi za varno izpraznitev avtoceste preko najbližjega priključka. To izvajajo dokler je potrebno, voznike zato pozivajo, naj vedno počakajo in naj samoiniciativno ne obračajo in vozijo v napačno smer. To je prepovedano in izredno nevarno, saj lahko posledično pride do čelnih trčenj in novih nesreč.