Sicilijanska mafija

FOTO: Izginil leta 2013, ljubimka ga je dala živega zabetonirati v steno

S.R.
11. 3. 2019, 09.22
Posodobljeno: 13. 3. 2019, 09.35
Deli članek:

Na grozljivo odkritje so naleteli zidarji, ki so v eni od vil na Siciliji izvajali vzdrževalna dela.

Carabinieri Milano
Truplo so našli v tej steni.

Zidarji so že januarja v steni ene od vil v italijanski provinci Caltanissetta odkrili truplo moškega. Izkazalo se je, da gre za 41-letnega Lamaja A., pogrešanega albanskega državljana, ki je leta 2013 nenadoma izginil z obličja Zemlje. Domnevno naj bi bil žrtev plačanih morilcev iz vrst sicilijanske mafije Cosa Nostra, zdaj poročajo italijanski mediji. V steno naj bi ga zabetonirali živega, identificirali pa so ga po oblačilih. 

Kdo ga je želel videti mrtvega in zakaj? Umor naj bi naročila zdaj 64-letna Italijanka, razočarana in besna nad koncem njunega ljubezenskega razmerja in predvsem dejstvom, da ji je Lamaj sunil nekaj kosov nakita. Ko je odjeknila vest o najdbi trupla pogrešanega Albanca, je maščevalna 64-letnica poskušala Italijo zapustiti, a so jo preiskovalci ujeli na letališču v Genovi. Skupaj s štirimi plačanimi morilci, ki so jih prijeli na Siciliji, je pristala v priporu. 

Carabinieri Milano
Domnevno so ga zabetonirali, ko je bil še pri življenju.

Za kruto smrt naj bi poskrbel mafijski klan iz sicilijanske občine Riesi, s katero naj bi bila nekako povezana tudi 64-letnica. Zaradi poznanstva naj bi umor »požegnal« kar sam šef klana. Sicer pa gre za običajen modus operandi sicilijanske mafije. Kot je za britanski Guardian pojasnil italijanski zgodovinar Salvatore Lupo, se posameznikov tako »znebijo« takrat, ko se želijo izogniti policijski preiskavi in ko ne želijo pustiti kakšnega zloveščega »sporočila.«