Tragično

23-letna trikratna svetovna prvakinja si je vzela življenje

R.T.
11. 3. 2019, 08.01
Posodobljeno: 11. 3. 2019, 09.35
Deli članek:

Poslovila se je ameriška profesionalna kolesarka Kelly Catlin, trikratna svetovna prvakinja in prejemnica srebrne kolajne z olimpijskih iger. Stara je bila komaj 23 let.

Profimedia
Kelly Catlin

Z ameriške kolesarske zveze so že sporočili, da so nad vestjo o smrti mlade Kelly Catlin »globoko pretreseni.« »Močno jo bomo pogrešali. Kelly nam je bila več kot športnica in vedno bo del ameriške kolesarske družine. Družina Catlin je v naših mislih in molitvah,« je dejal predsednik zveze Rob DeMartini. Po poročanju tiskovne agencije AP naj bi storila samomor.

Catlinova, rojena v mestu Saint Paul v zvezni državi Minnesota, je na Univerzi v Minnesoti lani dokončala študij matematike in kitajskega jezika, letos pa je obiskovala slovito univerzo Stanford v Kaliforniji. 

Mlada kolesarka je nosilka treh naslovov svetovne prvakinje v dvoranskem kolesarstvu, ki jih je v letih 2017 in 2018 v ekipni zasledovalni vožnji osvojila skupaj s Chloe Dygert Owen, Jennifer Valente, Kimberley Geist in Sarah Hammer. V isti disciplini je na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016 osvojila srebrno kolajno.

Reuters
Catlinova na olimpijskih igrah v Riu leta 2016.