Ekspresno

Osumljenec dan po pridržanju že spoznan za krivega in izgnan iz države

J.P.
8. 3. 2019, 12.41
Posodobljeno: 8. 3. 2019, 12.45
Deli članek:

18-letnik se je pogodil s tožilko.

PPIU Maribor
Zasežena droga

V nedeljo zjutraj so mariborski policisti na Loški ulici v Mariboru obravnavali 18-letnega državljana Bosne in Hercegovine s stalnim bivališčem v Avstriji. Bil je potnik v osebnem avtomobilu z avstrijskimi registrskimi tablicami.

PPIU Maribor
Tehtnica

Policisti so mu med postopkom zasegli 58,20 grama konoplje; 6,92 grama amfetaminov; štiri tablete MDMA (metilendioksimetafetamin); 385 evrov, ki jih je zaslužil s preprodajo droge; in tehtnico. Osumljenca so zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po 186/1 čl. Kazenskega zakonika (KZ-1) pridržali in ga kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

18-letnik je že naslednji dan na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru s pristojno tožilko sklenil Sporazum o priznanju krivde. Isti dan po podpisu sporazuma je bil na predobravnavnem naroku spoznan za krivega. Sodišče mu je izreklo pogojno obsodbo eno leto in šest mesecev zapora v preizkusni dobi treh let ter ga za tri leta izgnalo iz države.

Zapustil jo je še isti dan.