Pobeglega voznika prijeli

FOTO: Podrobnosti "uboja na cesti" pri Gospodarskem razstavišču: pijan in pod vplivom mamil do smrti zbil dva pešca

G.G./B.K.
8. 3. 2019, 08.28
Posodobljeno: 8. 3. 2019, 12.48
Deli članek:

33-letnik je bil za volanom avta znamke VW Passat pijan in pod vplivom mamil. Ko je približno dvajset minut do enih ponoči zapeljal skozi rdečo luč na Dunajski pri Gospodarskem razstavišču se je napovedala tragedija.

B.K.
Po trku sta pešca obležala na cestišču.

V tistem trenutku sta 53 in 64 let stara moška za križiščem z Linhartovo prečkala vozišče pri zeleni luči. Nista prišla čez Dunajsko cesto. Zbil ju je avto. Hudo poškodovana sta obležala na vozišču. Reševalci so jima pomagali, 53-letnika oživljali, a neuspešno. Starejšega so hudo poškodovanega odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer je tudi on umrl.

B.K.
Voznik pasata je zbil še kandelaber.

Pobeglega voznika izsledili

Kaj je bilo s povzročiteljem nesreče? Avto je po trku zdrsel čez robnik na sredinsko zelenico in trčil v drog javne razsvetljave. 33-letnik ni ustavil, pobegnil je po Dunajski v smeri Črnuč. Policisti pa so ga kmalu izsledili in prijeli.

Alkohol in kokain

Alkotest je pokazal, da je bil pijan oziroma, da je bila »prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo«, kot so sporočili s PU Ljubljana. Strokovni pregled je nato potrdil prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi v njegovem telesu. V njegovih žepih pa so našli ter zasegli štiri zavitke »z belo prašnato snovjo« - sumijo, da gre za kokain.

B.K.
Kraj tragedije v jutranjih petkovih urah.