Osumljeni svak molči

O pogrešani Rebecci celo oddaja na televiziji. Danes sedemurno iskanje v gozdu

G.G.
7. 3. 2019, 21.01
Posodobljeno: 7. 3. 2019, 21.06
Deli članek:

15-letno Rebecco Reusch iz Berlina so danes od 11 do 18. ure iskali v gozdu med Wolzigom und Kummersdorfom. Domnevajo, da je bila umorjena.

Polizei Berlin
Okoli 90 policistov je sedem ur iskalo sledi o Rebecci.

Če je v prvih dneh izginotja kazalo, da gre za pobeg od doma, je policija v zadnjih dneh prešla na tezo o umoru. Osumljen je 27-letnik svak pogrešane Rebbece Florian R., ki se je na prvem zaslišanju zapletel v protislovja, zdaj pa trdovratno molči.

Včeraj zvečer so zagonetni primer predstavili celo na televiziji ZDF v oddaji Številka zadeve XY ... nerešeno (Aktenzeichen XY ... ungelöst). Po oddaji je policija prejela okoli 350 novih namigov o tem, kaj bi se utegnilo zgoditi z dijakinjo oziroma kje bi se lahko nahajala.

Danes so policisti prečesavali gozd v okoli mesta Kummersdorf. Nad njimi je bdel helikopter, pomagali so psi, izurjeni v odkrivanju človeških trupel. Kako tudi ne, saj policisti menijo, da bi lahko osumljeni skril truplo pogrešane Rebecce.

To so zaenkrat le domneve, saj osumljeni Florian molči. Vodja berlinskih kriminalistov Michael Hoffmann je v včerajšnji oddaji predstavil ključne ugotovitve policije. "Rebecca sama najverjetneje ni zapustila hiše. V kritičnem trenutku je bil z njo v hiši njen svak Florian."

Polizei Berlin
Je bila Rebecca umorjena?

Kaj bremeni Floriana? Sumljivi sta dve njegovi vožnji s twingom do Frankfurta na Odri. Prva na dan izginotja Rebecce (v ponedeljek 18. februarja) okoli 11. ure in v torek zvečer. Florian jih na zaslišanju ni omenil, ko pa so mu predočili posnetke nadzornih kamer z avtoceste, na katerih je viden njegov twingo, je zaklenil usta.

Rebeccina mati Brigitte je prepričana, da vožnji nimata ničesars hčerinim izginotjem. Florian naj bi ji razložil, za kaj je šlo in to je za njo dovolj, ve pa, da bo moral to povedati tudi policiji.

To pa ni edino neskladje v njegovih izjavah in dejanskem poteku. Florian je povedal, da je bil v noči na ponedeljek na neki zabavi in je prišel domov šele nekaj pred 6. uro. Nekaj minut po prihodu domov naj bi odšel spat. Toda na njegovem telefonu so zabeleženi pogovori na Whatsappu med 5.45 in 8.25, ko naj bi Florian spal.