Črna kronika

VIDEO: Upokojenca pred »tihim morilcem« rešila mačka Bella

R.T.
6. 3. 2019, 18.08
Posodobljeno: 6. 3. 2019, 20.13
Deli članek:

Zakonca pravita, da zdaj ne bi bila več med živimi, če ne bi bilo njune Belle.

YouTube
Bella

Dramatičen pripetljaj sta z malomarnostjo zakuhala zakonca sama, kot nepričakovan rešitelj pa se je izkazala njuna mačka.

Par iz okrožja Volusia na Floridi Paul in Leona Jones sta se 27. februarja vrnila z večerje. Avtomobil sta kot običajno parkirala v garaži, v »naglici,« kot pravita sama, pa sta ga pozabila ugasniti. Iz izpušne cevi vozila je nato dolgo v noč, ko sta nadstropje višje mirno spala, tiho uhajal ogljikov monoksid, ki je kmalu napolnil hišo. Ob približno 1. uri ponoči ju je z glasnim mijavkanjem zbudila Bella. V tem trenutku sta bila zaradi plina oba že precej onemogla, a je Leona z zadnjimi napori vendarle uspela poklicati reševalce. Prvi so bili na kraju gasilci, ki so jima na pomoč priskočili s kisikovimi bombami, reševalci pa so ju nato prepeljali v bolnišnico. Oba sta preživela, preživela pa je tudi Bella. 

Zakonca na burno noč zdaj v garaži spominjajo velik rumen papir, ki ju opozarja, da morata avto vedno ugasniti, in povsem novi detektorji ogljikovega monoksida. »Če ne bi zajavkala in naju zbudila, ne bi nikoli vedela, vse skupaj preprosto prespala in se nikoli zbudila,« pojasnjuje Leona.