Pretepen pred službenim vhodom

Simič po jutranjem napadu: " Dogodku ni treba dajati take pozornosti"

G.G./STA
6. 3. 2019, 11.01
Posodobljeno: 6. 3. 2019, 11.09
Deli članek:

Po jutranjem napadu nekdanji direktor davčne uprave Ivan Simič pravi, da na srečo z njim ni nič hujšega.

Bobo
Ivan Simić ne ve, zakaj so ga napadli.
Policija je prejela prijavo in zadevo preiskuje. Zaenkrat so sporočili le, da "je bila policija po 6. uri obveščena o dogodku na Parmovi ulici v Ljubljani. Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je neznana oseba fizično napadla oškodovanca, pri čemer je ta utrpel poškodbe."

Znanega davčnega svetovalca Ivana Simiča je okoli 6. ure nekdo napadel in pretepel, ko je bil pred vhodom v poslovno stavbo na Parmovi ulici v Ljubljani. "Policija je sestavila zapisnik in življenje gre naprej. Je pa žalostno, da zadeve tako delujejo," je zapisal.

Za spletni portal 24ur.com je razložil, kaj se je zgodilo. Ob prihodu v službo se je prepognil, da bi vzel časopise. Takrat se mu je približal neznanec in ga nekajkrat udaril. Ko je padel na tla, ga je nato na tleh še zbrcal. Napad je trajal 10 ali 15 sekund, nato pa je storilec pobegnil.

Ker je bil na družbenem omrežju hitro deležen podpore številnih znanih in manj znanih ljudi, je pozneje ob zahvali za podporo še zapisal, da dogodku ni treba dajati take pozornosti, saj na njegovo srečo ni nič hujšega.

"Obvestil sem vas le zaradi tega, da veste kaj se lahko zgodi in da bodite strpni pri svojih tvitih, ali pri drugih dejanjih v življenju, kar vas prosim že ves čas," je še dodal Simič, ki resnejših poškodb ni utrpel, iz nosu mu je tekla kri, bo pa imel tudi podplutbe. Priznava, da ne ve, zakaj se je napad zgodil, domneva pa, da zaradi njegovega pisanja na blogu ali družbenih omrežjih.

Simič je bil na čelu takratnega Dursa med leti 2006 in 2008, med leti 2009 in 2012 pa je bil član vladnega fiskalnega sveta. V letih 2009 in 2010 je bil tudi na čelu Nogometne zveze Slovenije, leta 2013 pa tudi direktor srbske davčne uprave.