Čeha ubil lasten lev

Truplo je v kletki, ki je bila zaklenjena od znotraj, našel njegov oče

S.R./STA
5. 3. 2019, 16.08
Posodobljeno: 5. 3. 2019, 19.58
Deli članek:

Čeha je ubil lev, ki ga je imel zaprtega v kletki na vrtu svoje družinske hiše blizu mesta Zlin na vzhodu države. Truplo je našel njegov oče v kletki, ki je bila zaklenjena od znotraj.

Facebook / Michal Prasil
Zdaj že pokojni Prašek in njegov lev.

Michal Prašek je imel doma devet let starega leva in levinjo za parjenje, v preteklosti pa so sosedje že večkrat opozorili na nevarnost, ki jo predstavljata divji mački. Ko je na prizorišče prišla policija, je ustrelila in ubila obe zveri. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik policije, je bilo to nujno, da so lahko prišli do trupla 34-letnika. 

Nesrečni amaterski krotilec divjih mačk je leva kupil leta 2016, levinjo pa lani. Obe živali je imel ločeno zaprti v doma narejenih ogradah na vrtu svoje hiše v vasi Zdechov. Že pred tragičnim incidentom so ga oblasti kaznovale zaradi nezakonite vzreje, saj ni imel dovoljenj za kletke. Spor z oblastmi pa je zašel v slepo ulico, ko Prašek ni dovolil vstopa na svoje zemljišče. Zaradi pomanjkanja alternativnih ustanov na Češkem in dokazov o mučenju živali mu oblasti niso smele na silo odvzeti levov. 

Prašek je že lani poleti polnil naslovnice čeških časnikov, ko se je kolesar zaletel v njegovo levinjo, ki jo je na povodcu peljal na sprehod. Po posredovanju policije so incident označili za prometno nesrečo.