Iskanje Rebecce

Svak je spet "v igri"! V njegovem avtu našli lase pogrešane 15-letnice

G.G.
5. 3. 2019, 14.51
Posodobljeno: 5. 3. 2019, 15.10
Deli članek:

Preobrat v iskanju 15-letne Rebecce iz Berlina. Med osumljenimi je njen svak.

Twitter
Rebecco pogrešajo od 18. februarja.

Od izginotja dijakinje Rebecce Reusch sta minila dva tedna. V več iskalnih akcijah so prečesali zadnje skrite kotičke v Berlinu in okolici, a najstnice niso našli.

Policija zdaj zasleduje črn scenarij – umor! Med osumljenimi je tudi njen svak Florian. V prtljažniku njegovega avtomobila so našli Rebeccine lase in delce vlaken z deke, ki jo je Rebecca vzela s sabo v ponedeljek pred štirinajstimi dnevi. V noči na ponedeljek je namreč prespala pri starejši sestri Jessici in njenemu možu 27-letnemu možu Florianu, zgodaj zjutraj pa se je odpravila v šolo. Od takrat je ni nihče več videl.

Starši pogrešane in njena sestra tezo o Florianu kot morilcu zavračajo. Prav nasprotno, trdijo, da bi zanj dali roko v ogenj. Kriminalisti pa so po službeni dolžnosti skeptiki, mnenja jih ne ganejo, stavijo na dokaze, zlasti materialne. Delci vlaken z deke in Rebeccini lasje v prtljažniku še ne dokazujejo ničesar, tja bi lahko prišli že prej, Florianov avto je uporabljala tudi njegova žena, Rebeccina sestra.

Bild poroča tudi o neskladju v Florianovih izjavah. Policisti so na njegovem telefonu našli sporočila, ki jih je poslal v času, ko naj bi že spal. V noči na ponedeljek je bil namreč na neki zabavi, domov pa se je vrnil šele nekaj pred 6. uro zjutraj. In tam nekje, med 6. in 8. uro, je po ocenah policije Rebecca odšla s hiše v berlinski četrti Neukölln.

Preiskava se nadaljuje.