Huda nesreča na dolenjski

FOTO: Na višnjegorskem klancu zletela z avtoceste in treščila v skale

S.R.
3. 3. 2019, 13.53
Posodobljeno: 3. 3. 2019, 14.14
Deli članek:

Na dolenjski avtocesti pri Grosuplju se je v dopoldanskih urah pripetila huda prometna nesreča.

PGD Grosuplje
Avtomobil je obstal na odbojni ograji.

Ob približno 10. uri je na dolenjski avtocesti na višnjegorskem klancu v občini Grosuplje osebno vozilo, ki je vozilo v smeri Novega mesta, zapeljalo s cestišča in trčilo v skale, poroča uprava za zaščito in reševanje. Vozilo je obstalo nasajeno na dvojno odbojno ograjo. Avtocesta je bila na tem odseku nekaj časa zaprta, je poročal prometnoinformacijski center.

Kraj nesreče so zavarovali gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana, ki so nudili tudi pomoč reševalcem pri oskrbi ene poškodovane osebe. Gasilci so še "odklopili akumulator na vozilu, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine ter s pomočjo avtodvigala dvignili vozilo z ograje in ga postavili na cestišče, kjer ga je prevzela avtovleka. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanko na kraju oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana," še dodaja uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci sicer poročajo, da se je na dolenjski cesti pred izvozom za Grosuplje prometna nesreča zgodila tudi v petek. Takrat je s ceste zapeljalo vozilo, ki je peljalo v smeri Ljubljane.