Sodnice "ni uročil"

Zaklal dobrega starega pivskega prijatelja

S.S.
1. 3. 2019, 20.22
Deli članek:

Na okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Sanelu Hudoroviću, obtoženemu poskusa uboja Srdjana Jotića.

Bobo
Za poskus uboja Hudoroviću grozi od pet do petnajst let zapora.

Besedo je včeraj med drugimi dobil eden od glavnih protagonistov zgodbe, sin oškodovanca Brendo Bajt, ki so ga na Tavčarjevo v Ljubljano pripeljali iz koprskega zapora.

Spomnimo: incident se je pripetil 31. julija lani v Šmarju - Sapu, v stanovanjski hiši obtoženca. Po navedbah tožilstva je Hudorović okoli 19.30 v domači kuhinji Srdjanu Jotiću najprej zagrozil, da ga bo ubil, potem pa ga je s pestjo udaril v vrat ter zabodel v trebuh in prsni kos in mu povzročil dve vbodni rani, globoki najmanj deset centimetrov. Jotić je nato pobegnil in poiskal zdravniško pomoč, zaradi česar je ostalo »le« pri poskusu kaznivega dejanja uboja.

Pred policisti lagal, zdaj govori resnico

Bajt je včeraj pojasnil, da je čez dan s »fotrom« in stricem Brankom Jotićem popival v Grosupljem, pa v Ivančni Gorici, nakar je »fotr« dejal, da bi šel še do Hudorovića, s katerim sta se sicer pogosto družila ob žlahtni kapljici. Ko so prispeli, je Hudorović takoj pritekel k avtomobilu in hotel napasti Branka Jotića, saj naj bi ga krivil, da mu je posilil mamo. A je mir med njima napravil Srdjan Jotić, ki je potem po sinovih besedah skupaj s Hudorovičem odšel v hišo. Kaj se je dogajalo v notranjosti, priči ni znano; naenkrat se je oče spet pojavil pred hišo, zaboden, zato mu je priskočil na pomoč, mu pomagal nazaj do avtomobila, s katerim so se potem odpeljali do zdravnika. Bajt je včeraj zatrdil, da v hiši ni bil, da sta bila tam samo njegov oče in Hudorović. Pred policisti pa je povedal neko povsem drugo zgodbo; da je bil v notranjosti in je videl, kako je Hudorović v roke vzel nož in kako je z njim zabodel očeta, ter da misli, da je tudi sam v roke vzel nož in zamahnil z njim. Kot je pojasnil včeraj, je pred policisti zaradi šoka »samo brbrljal«. »Nisem vedel, kaj govorim. Nisem vedel, ali sem v Nemčiji ali v Sloveniji,« je poudaril.

Samo Strel
Sojenje Sanelu Hudoroviću se je včeraj nadaljevalo v njegovi nenavzočnosti, izostanek je namreč opravičil zaradi smrti v družini.

V kuhinji so se ga lotili s pestmi

Podobno kot Bajt sta na enem prejšnjih narokov izpovedovala brata Jotić, vendar z nekaterimi razhajanji. Ko pa so ju potem poskusili soočiti, Srdjana, ki je bil zaslišan prvi, na hodniku niso več našli, čeprav mu je bilo izrecno rečeno, naj počaka. Kakorkoli. Obtoženi, ki včeraj obravnavi ni prisostvoval zaradi smrti v družini, je do zdaj izpovedal povsem drugače kot brata Jotić in Bajt. Trdi, da je bil napaden prvi. Kritičnega dne je na domačem dvorišču počival, ko ga je zmotil avtomobil, s katerim so se pripeljali brata Jotić in Bajt. Avto so parkirali na drugi strani ceste in se mu začeli približevati. Hudorović je zavpil, da Branko pri njem ni zaželen, vendar se on za to ni zmenil, šel je do Hudorovića in ga napadel. Obtoženi je zbežal v hišo, trojica pa mu je sledila. Branko je po Hudorovićevih besedah v notranjost skočil kar skozi okno. V kuhinji so se ga potem lotili s pestmi, ga pobili na tla, a se je takoj pobral in s pulta vzel nož ter začel mahati z njim naokoli. Pred napadalci je potem zbežal iz hiše, proti svojemu avtomobilu. Ne ve, ali je koga zadel, je pa v avtu opazil, da ima desno roko krvavo ...