Trčenje in poskus pobega

VIDEO: Pijan ruski kapitan s tovorno ladjo naravnost v most

S.R.
1. 3. 2019, 11.45
Posodobljeno: 1. 3. 2019, 11.51
Deli članek:

Kapitan je po trčenju z ladjo poskušal pobegniti.

YouTube
Ko so most opazili, je bilo že prepozno.

Ruski kapitan si je privoščil svojevrsten spodrsljaj. V četrtek je s svojo 112 metrov dolgo tovorno ladjo treščil v most Gwangan v južnokorejskem obalnem mestu Busan. Na srečo ni prišlo do tragedije, poškodbe sta utrpela le ladja in most, ki je ostal brez dela jeklene strukture. Ladjo, ki je iz Busana nazaj v Vladivostok prevažala jeklene tuljave, je nato zajela korejska obalna straža. 

Ladja bi sicer morala pluti proti severu in se držati obalnega pasu, a je nerazumljivo zaplula v manjši zaliv. Kontrolorji, ki so nenavadno spremembo smeri opazili, so kapitana prek radijske povezave poskušali na napako opozoriti, a ta naj ne bi bil dovolj vešč angleškega jezika. Opozorila so padla na gluha ušesa, most pa je na obzorju postajal vse večji. Ko so nevarnost zaznali na ladji, so plovilo sicer poskušali ustaviti, a, kot je razvidno s posnetka, je bilo že prepozno. 

S posnetka pa ni razvidno nadaljevanje sage tega ruske morskega volka. Ta je namreč po nesreči z ladjo poskušal pobegniti, a mu je to preprečila obalna straža, ki ga je pospremila nazaj v pristanišče. Tam so ugotovili še, da je imel v krvi 0,86 promila alkohola. Ni sicer znano, ali je za krmilom ladje stal on, a je kot kapitan zanjo odgovoren, aretacija zaradi »plovbe« pod vplivom alkohola je bila neizbežna.