Stari 3, 5, 7 in 8 let

Groza na Pagu: oče s prvega nadstropja vrgel svoje štiri otroke

R.T.
28. 2. 2019, 09.14
Posodobljeno: 28. 2. 2019, 10.14
Deli članek:

Hrvaško je zjutraj pretresla grozljiva vest z otoka Pag, kjer je oče s prvega nadstropja stanovanjske hiše vrgel svoje štiri otroke.

STA
Fotografija je simbolična.

54-letni moški je malo pred 7. uro zjutraj s prvega nadstropja hiše v naselju Pag na istoimenskem otoku vrgel svoje štiri otroke, ki so na tla padli z višine približno šestih metrov, poročajo hrvaški mediji. Šlo naj bi za otroke, stare tri, pet, sedem in osem let. 

Ko je na kraj prispela policija, naj bi bili otroci še pri zavesti. Prepeljali so jih v bolnišnico v Zadru. Direktor bolnišnice je pozneje pojasnil, da sta najmanj dva utrpela hujše poškodbe. Policija je očeta pridržala.

"Problematična" družina

Šlo naj bi sicer za "problematično" hrvaško družino, ki se je tja iz Virovitice v Slavoniji priselila pred nekaj leti, poroča hrvaški portal Index.hr. Portal poroča še, da naj bi bila med brutalnim dogajanjem v hiši prisotna tudi 43-letna mati, ki naj bi se po navedbah ene od sosed nato odpravila k otrokom v bolnišnico v Zadru, a naj bi ji policija to preprečila. Pošastni oče je bil sicer zaposlen kot nočni čuvaj v kampu.