Iskanje

V reki našli truplo migranta, iskanje se nadaljuje

T.L./STA
25. 2. 2019, 12.39
Posodobljeno: 25. 2. 2019, 13.43
Deli članek:

Reševalcem pomaga tudi eden od migrantov, ki je bil v družbi pogrešanega moškega, ki je prav tako poskušal prečkati Mrežnico.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hrvaški policisti in reševalci so v nedeljo v reki Mrežnici nedaleč od Karlovca našli truplo migranta, ki je utonil v reki. Iskanje še enega migranta, ki je prav tako poskušal prečkati Mrežnico, se medtem nadaljuje. Reševalcem pomaga tudi eden od migrantov, ki je bil v družbi pogrešanega moškega.

Karlovška policija je danes na svoji spletni strani potrdila, da so v nedeljo popoldne v Mrežnici na območju občine Barilović, jugovzhodno od Karlovca, našli truplo neznanega moškega. Kot so dodali, preiskujejo okoliščine dogodka.

Župan občine Barilović Dražen Peraković je povedal, da je lastnika turističnega naselja v vasi Mrežnica za pomoč zaprosila skupina šestih migrantov iz Pakistana in Sirije.

Lastnik je poskrbel za migrante ter obvestil policijo, ki je v sodelovanju z reševalci in s pomočjo drona pregledala območje in našla truplo nesrečnega moškega. Reševalcem pomaga tudi eden od migrantov.

Peraković meni, da so migranti zgrešili mostove na tem območju in se izgubili. Mrežnico naj bi poskušali prečkati čez njene slapove, kar je izjemno nevarno.