Omračil se ji je um

Socialna delavka zaman opozarjala: mati v gozdu umorila svoje hčerke

S.R.
25. 2. 2019, 11.28
Posodobljeno: 25. 2. 2019, 12.24
Deli članek:

28-letnica je iz šole predčasno odpeljala svoje tri otroke, jih umorila in si sodila sama.

Facebook
Aubrianna je bila povsem blodnjava.

Znanih je vse več podrobnosti o grozljivi zgodbi, ki se je na začetku prejšnjega tedna odvila v okrožju Kent v ameriški zvezni državi Michigan. Tistega dne je 28-letna Aubrianne Moore prestopila šolski prag ter pod pretvezo, da morajo njene hčerke na zdravniški pregled, domov odpeljala osemletno Kyrie Rodery, šestletno Cassidy Rodery in dveletno Alaino Rau. Hčerke je odpeljala na kosilo in nato do gozdnatega območja, jih posamično odvlekla v gozd in jih z lovsko puško ustrelila. Nato se je odpeljala do svojega fanta in si na dovozu pred njegovo hišo še sama vzela življenje. Zdaj se je izkazalo, da je zdravniška opravičila ponaredila sama.

Kot kaže, je ena od socialnih delavk že septembra lani opozarjala, da Aubrianne trpi za duševno boleznijo ter da je nevarna zase in za svoje bližnje, danes poročajo ameriški mediji. Socialna delavka je takrat svetovala, naj 28-letnico hospitalizirajo, saj da se vede povsem blodnjavo. Med drugim svojih otrok takrat ni spustila v šolo, ker je verjela, da bo avtobus doživel prometno nesrečo. Hkrati se je nenehno bala, da ji bo nekdo zastrupil hrano. »Menim, da posameznica trpi za duševno boleznijo, zaradi te bolezni pa je mogoče upravičeno pričakovati, da bo ta posameznica v bližnji prihodnosti namerno ali nenamerno resno fizično poškodovala sebe ali druge,« je takrat zapisala delavka. Odziva ni bilo, pred enim tednom pa se ji je dokončno omračil um in zgodilo se je najhujše. 

»Na šerifovem uradu sem zaposlena že 29 let. Med vsemi primeri, o katerih sem seznanjena, je ta eden najhujših. Gre za zelo težak primer. Posledice občutijo tudi naši preiskovalci. Srce parajoče je, da se je v naši skupnosti zgodilo kaj takšnega,« je pojasnila šerifinja Michelle LaJoye-Young. Dodala je, da je Aubrianne morda mislila, da bo svoje »otroke pred nečim zaščitila.«