Črna kronika

FOTO: Romuna čez Slovenijo tovorila 60.000 evrov "težak" plen

S.R.
21. 2. 2019, 14.45
Posodobljeno: 21. 2. 2019, 14.56
Deli članek:

Policisti so včeraj na pomurski avtocesti zasačili dva romunska državljana, ki sta v kombiju prevažala ukradeno električno orodje.

PU Murska Sobota
Ukradena in nato zasežena roba.

Malo po 20. uri so zaustavili voznika kombiniranega vozila z italijanskimi registrskimi oznakami. Šlo je za 29-letnega državljana Romunije, kot sopotnik pa je v vozilu sedel še njegov 27-letni sodržavljan. Sumničavi policisti so preverili njuno dokumentacijo, vozilo in tovor. Ugotovili so, da prevažata več kot 140 novih in zapakiranih strojev za obdelavo lesa znamke Festool. Ker nista znala pojasniti izvora ter hkrati nista posedovala nobenih originalnih računov ali kakršnih koli drugih z robo povezanih dokumentov, so policisti začeli kopati globlje. Ugotovili so, da so bili predmeti v noči na 13. februarja ukradeni v Italiji. Takrat so namreč neznanci vlomili v skladišče trgovine in odtujenih več tovrstnih strojev v skupni vrednosti približno 60.000 evrov. 

Policisti so stroje zasegli, osumljenca pa pridržali. Jutri ju bodo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja privedli k preiskovalnemu sodniku.

PU Murska Sobota
Prevažala sta električno orodje.