Prezgodnja smrt

Sestra morda na svobodi? Jasmino položili k zadnjemu počitku

R.T.
20. 2. 2019, 20.40
Posodobljeno: 20. 2. 2019, 20.48
Deli članek:

Več sto ljudi se je zbralo na pogrebu komaj 23-letne Jasmine. Tam sta bila tudi mož in hči Jasminine sestre, ki je osumljena, da je umorila sestro.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

K zadnjemu počitku so v hrvaškem Palovcu po neverjetni in 19 let dolgi odisejadi položili 23-letno Jasmino Dominić. Jasminino truplo je namreč 19 let ostalo skrito v zamrzovalni skrinji v družinski hiši, minuli konec tedna pa ga je po naključju odkril eden od sorodnikov. Na mestnem pokopališču se je že pred današnjim začetkom pogreba, napovedanega za 15. uro, zbralo veliko vaščanov. Skupaj je Jasmino na zadnjo pot pospremilo več sto ljudi.

Na pogreb sta prišla tudi Smiljanin mož in njena hči, mama in številni sorodniki. Smiljana, sestra, ki je osumljena, da je Jasmino ubila in to vsa leta prikrivala, je še v preiskovalnem zaporu.

Po besedah njenega odvetnika pa morda Smiljana sploh ne bo kazensko odgovarjala za smrt sestre. To pojasnjuje s tem, da je od dogodka preteklo veliko let in da ni več dokazov. Edino, kar je gotovo, je, da je Jasmina umrla, ni pa dokazov o tem, kdo je bil njen krvnik. O Smiljaninem priznanju umora, o katerem so poročali hrvaški mediji, pa je dejal, da gre le za navaden trač. 

In njuni sorodniki? Bo kdo od njih odgovarjal, če so vedeli, da je Jasmina mrtva? Odvetnik je dejal, da tudi če so vedeli za Jasminino smrt in tega niso prijavili, ne bodo kazensko odgovorni.  Družina je lahko kazensko odgovorna le, če so pomagali pri izvedbi kaznivega dejanja.