Odrejena obdukcija Šabanovega trupla

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal Šabana in njegovega prijatelja

R.T.
20. 2. 2019, 09.08
Posodobljeno: 20. 2. 2019, 10.43
Deli članek:

Znana je identiteta voznika in domnevnega povzročitelja prometne nesreče, ki je za vedno vzela srbskega velikana Šabana Šaulića in njegovega prijatelja Mirsada Kerića.

Facebook
35-letni Alsin je domnevno vozil pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Tragično nesrečo, ki je vzela življenji srbskega »kralja narodne glasbe« Šabana Šaulića in njegovega prijatelja Mirsada Kerića, je domnevno povzročil 35-letni Alsin Levent, v Nemčiji živeči turški državljan. Tragedija se je v nedeljo zjutraj pripetila na nemški avtocesti v bližini Bielefelda, v njej pa se je poškodoval tudi Slobodan Stojadinović, še en dolgoletni Šabanov prijatelj, ki je v vozilu sedel na zadnjih sedežih. 

Srbski mediji poročajo, da je nemška policija povzročitelja aretirala, a ga še ni strpala v zapor, saj zaradi poškodb leži v bolnišnici. Tam naj bi bil pod stalnim policijskim nadzorom. Tožilstvo je Šabanovo truplo sicer poslalo na obdukcijo, rezultati pa naj bi bili znani v četrtek. Šlo naj bi za običajno prakso, za katero se lahko odloči tožilec, po navedbah Perina Jarića, srbskega konzula v Düsseldorfu, pa naj bi po opravljeni obdukciji končno uredili dokumentacijo in Šabana prepeljali v domovino. Najverjetneje se bo to zgodilo že v četrtek. Srbske Novosti poročajo, da naj bi truplo z vladnim letalom prepeljali v Beograd, kjer naj bi ga prevzele pristojne službe in ga nato prepeljali v kapelico na beograjsko Novo pokopališče, kjer ga bodo pokopali v ponedeljek.