19 let v zamrzovalni skrinji

Po obdukciji Jasminega trupla ostajajo vprašanja! Umora osumljena sestra na zaslišanju

G.G.
20. 2. 2019, 08.41
Posodobljeno: 20. 2. 2019, 10.14
Deli članek:

Obdukcija trupla Jasmine Dominič je opravljena. Umora osumljeno Smiljano Srnec, Jasminino sestro, pa so zjutraj privedli na zaslišanje na tožilstvo v Varaždinu.

Profimedia
Foto

Čeprav so se pojavile informacije, da je 45-letna Smiljana zločin priznala, to ne drži oziroma priznala je le policistom, kasneje pa jih je odvetnik zapovedal, naj molči. Smiljana ga je ubogala..

Obdukcija je včeraj dala nekaj odgovorov, ki bodo pomagali pri razvozlavanju dogodkov, ki so se pred približno 19 leti dogajali v družinski hiši v vasi Palovec v bližini Čakovca. Jasmina je umrla zaradi najmanj dveh udarcev s topim predmetom po glavi. Njeno telo je bilo skrčeno in prekrito s črno vrečo za smeti, ta je bila prekrito še s pokrivalom in še eno vrečo za smeti. Nad truplom je bila zamrznjena hrana. Zakaj tudi ne, saj je bilo truplo skrito v zamrzovalni skrinji! Obdukcija je ovrgla govorice, da je bila Jasmina v času smrti noseča.

Zakaj tako pozna prijava izginotja?

Vprašanja ostajajo. Jasmina je izginila avgusta 2000, ko je kot 22-letnica študirala in delala prek študentskega servisa v Zagrebu. Policija je njeno izginotje zabeležila in potrdila šele leta 2005. Zakaj tako pozno? Do takrat ni nihče izmed članov njene družine prijavil, da pogrešajo Jasmino. 16. avgusta 2005 pa policiste obvestila njena mati Katarina, ki je vsa ta leta delala in živela v Nemčiji ter le občasno prišla na obisk v rodni kraj.

Policisti so se lotili preiskave. Pozna prijava o izginotju se jim je zdela sumljiva. Brskali so po vrtu, kopali, dali člani družine na poligraf, a notranjosti hiše niso preiskali, kar nekateri hrvaški kriminalisti danes štejejo za nedopustno napako.