Zagorel obrat

FOTO: Ogenj zajel del novomeške šole

T.L.
19. 2. 2019, 15.53
Posodobljeno: 19. 2. 2019, 18.23
Deli članek:

Zagorel naj bi delovni stroj, požar se je nato razširil po vsem obratu, kjer so hranili tudi naftno gorivo.

V. Š./Dolenjski lst
Požar na kmetijski šoli.

Na kmetijski šoli Centra biotehnike in turizma Grm se gasilci še bojujejo z ognjenimi zublji. Direktor-poveljnik GRC Novo mesto Gregor Blažič je za Dolenjski list povedal: "Nekaj minut čez 14. uro smo bili obveščeni o požaru gradbenega stroja. Ob prihodu na kraj so gasilci ugotovili, da se je požar že razširil na objekt skladišča, v katerem so tudi vnetljive snovi, goriva za stroje in plinske jeklenke. Na intervenciji sodelujejo štiri gasilska društva in poklicni gasilci, 27 je prostovoljnih gasilcev in 12 poklicnih." Gasilci še nekaj minut po 17. uri še gasili posamezna žarišča.

V. Š./Dolenjski lst
Požar na kmetijski šoli.

Direktor Centra biotehnike in turizma Tone Hrovat je za Dolenjski list povedal, da je gorel okoli 40x40 metrov velik objekt, kjer je bila v preteklosti klavnica za piščance, danes pa imajo tam sodobne učilnice za predelavo. 

"Pred kratkim smo tam opremili laboratorij, v katerem smo imeli kar nek zelo dragih strojev in komor," je razočarano povedal Hrovat in omenil, da bi si moral ta laboratorij prihodnji teden ogledati gospodarski minister, saj so ga uredili s pomočjo evropskih sredstev, naložba jih je stala okoli pol milijona. V isti zgradbi ima šola tudi različne učilnice (za predelavo sadja, cvetličarstvo, kletarstvo, ročna dela...), štiri sušilnice, hladilnice s tremi sodobnimi komorami pa tudi skladišče goriva s črpalko. Na vrhu so imeli rekvizite za razstave in učila.

Poškodovanih v požaru na srečo ni.

V. Š./Dolenjski lst
Požar na kmetijski šoli.