Šokirana Hrvaška

Znani rezultati obdukcije trupla iz zamrzovalne skrinje

G.G., T.L.
19. 2. 2019, 17.35
Posodobljeno: 19. 2. 2019, 18.16
Deli članek:

Obdukcija trupla umorjene Jasmine Dominić je trajala dve uri in pol.

Nestali.hr
V času izginotja in umora je bila Jasmina Dominić stara 23 let.

Najdba trupla v zamrzovalni skrinji v družinski hiši v vasi Palovec v bližini Čakovca je šokirala Hrvaško. Umora Jasmine Dominić, ki je bila pogrešana od leta 2000, je osumljena njena sestra Smiljana Srnec, ki so jo nekaj čez 13. uro odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Spletni portal Međimurje je pred tem poročal, da so na glavi pokojne Jasmine vidne poškodbe in ostanki krvi. Z obdukcijo so začeli šele danes, saj so morali počakati, da se okoli 19 let zamrznjeno truplo odtaja.

Udarila jo je z neznanim predmetom

Obdukcijsko poročilo - izsledke je objavil hrvaški Jutarnji list - je razkrilo, da je nesrečnica umrla zaradi počene lobanje. Sestra je Jasmini zadala najmanj dva udarca po glavi z neznanim predmetom. Neuradne informcije, da naj bi bila Jasmina v času smrti noseča, obdukcija ni potrdila.

Jasminino trplo je bilo v zamrzovalni skrinji prekrito s črno vrečo za smeti, nato pokrivalom in zavito v še eno, večjo vrečo. 

Policija vpletenosti družine "ni odpisala"

S tem pa se nenavadna in šokantna usoda nesrečne Jasmine še zdaleč ne zaključuje. Zaradi nenavadnih okoliščin, ki obkrožajo njeno izginotje (izginila je leta 2000, družina jo je prijavila za pogrešano šele 2005, policiji so trdili, da je Jasmina v tujini in da so "v stikih"), policija še zdaleč ni zaključila svojega dela le pri aretaciji Jasminine sestre Smiljane. Na vprašanje, ali družina sodelovala pri kaznivem dejanju, policija zaenkrat obljublja le, da bo primer raziskala do konca. Zaenkrat tudi še ni jasno, ali je bilo v vseh teh letih Jasminino truplo premaknjeno iz enega mesta na drugo.