nevarnost

FOTO: Tovornjakar v nesreči razsul odpadno kovino

B.K.
19. 2. 2019, 10.30
Posodobljeno: 19. 2. 2019, 10.32
Deli članek:

V ponedeljek pozno popoldan se je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v Podbrezjah prevrnilo tovorno vozilo s priklopnikom.

PU Kranj
Odpadna kovina se je razsula po cesti.

Tovor - odpadna kovina - se je razsul po travniku ob vozišču. V nesreči je bil lažje poškodovan potnik tovornjaka. Promet na cesti je bil več ur oviran.

Gre že za tretji primer na Gorenjskem v zadnjih dneh, ko bi zaradi nepravilno naloženega tovora lahko nastale težje posledice za druge udeležence. Prejšnji četrtek dopoldan se je s tovornega vozila v Tržiču na cesto in pločnik raztresla hlodovina, zvečer pa je med prevozom po gorenjski avtocesti s prikolice padel pomivalni stroj.

PU Kranj
Tako se je v četrtek razsula hlodovina.

K sreči v nobenem od teh primerov ni prišlo do težjih posledic. Bi pa lahko tovorno vozilo, razsuta hlodovina in večja količina odpadne kovine drugega udeleženca, bodisi človeka ali vozilo, pokopala pod sabo, težje posledice pa bi najverjetneje nastale tudi v primeru trčenja vozila v gospodinjski aparat, ki se je zaradi malomarnosti voznika znašel na avtocesti, sporočajo kranjski policisti.