V bolnišnici

Poškodbe usodne tudi za klaviaturista Šabana Šaulića

R.T.
19. 2. 2019, 06.44
Posodobljeno: 19. 2. 2019, 06.46
Deli članek:

Po prometni nesreči so se nemški zdravniki borili za življenje glasbenika Mirsada Kerića. Včeraj popoldne so izgubili boj.

Instagram
Kerić je v Šabanovi spremljevalni skupini igral klaviature.

43-letni Mirsad Kerić, klaviaturist v spremljevalni skupini Šabana Šaulića, je v nedeljo vozil avtomobil, v katerega je v okolici Bielefelda trčil pijani voznik. Hudo poškodovanega so odpeljali v bolnišnico, od koder so včeraj popoldne sporočili, da je umrl.

Kerić je za sabo pustil dva sina, hči in ženo Ružico, ki je do zadnje sekunde upala, da bo njen mož preživel.

Spomnimo. Kerić, s katerim sta v vozilu znamke Seat Ibiza sedela Šaulić in njegov prijatelj Slobodan Boban Stojadinović, je zaradi gneče na cesti nekoliko upočasnil vožnjo, ko je vanje z vozilom znamke Mazda nenadoma trčil 34-letnik. Nemški voznik je policiste sprva poskušal prepričati, da je za nesrečo kriv voznik »seata,« ki da je izgubil oblast nad vozilom, sam pa da »se jim ni uspel izogniti, zato je prišlo do trčenja.« Oba vozila sta nato pristala ob robu cestišča, pri čemer je bil zadek vozila srbskih prijateljev »vse do zadnjih sedežev zmečkan kot harmonika,« kot so slikovito zapisali nemški mediji. Preiskava je nato vendarle pokazala, da je bil krivec izključno 34-letnik z mazdo in da pred trčenjem nihče ni izgubil oblasti nad vozilom, še najmanj pa Kerić, ki je zgolj upočasnil vožnjo. Analiza krvi je pozneje pokazala še, da je bil 34-letnik močno pod vplivom alkohola in da niti ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja.