Drama na Obali

78-letna voznica na peklenski vožnji, 80-letnik po "kaskaderskem" vložku v bolnišnici

S.R.
18. 2. 2019, 14.22
Posodobljeno: 18. 2. 2019, 14.27
Deli članek:

Konec tedna sta v dveh ločenih incidentih v Izoli in Kopru za preglavice v prometu poskrbela starejša občana. Eden jo je skupil huje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V soboto popoldne je v Izoli za strah poskrbela 78-letna voznika osebnega vozila. Ko se je s poljske poti vključevala na asfaltirano pot, je s sprednjim delom trčila v pešca, ki se je po poti namenil proti plaži. Preko pokrova motorja ga je vrglo na tla, voznica pa je mirno odpeljala naprej, sporočajo iz PU Koper. S priletno žensko je imela nato bližnje srečanje še kolesarka. Ker gospa ni vozila dovolj od roba, se je morala kolesarka trčenju izogniti z ostrim manevrom v desno in zapeljati izven vozišča. Policisti so voznico nato izsledili na domu. Sledi hitri postopek, še sporočajo iz PU Koper. 

Koprski policisti in reševalci pa so imeli že dan pred tem opravka z 80-letnim domačinom, ki se je v nesreči hudo poškodoval. Malo pred 23. uro ponoči je namreč sedel na kolo z motorjem in se odpravil v noč. Ponesrečil se je med vožnjo po klancu navzgor. Kot pojasnjujejo policisti, je za njim ostala vidna sled trčenja v robnik. Vozilo je po nesreči obstalo 20 metrov višje na klancu, pri čemer je bila plastika »razmetana še 20 metrov višje.« Policisti še vedno zbirajo informacije o nesreči.