Obnemel, ko je spoznal, kdo je žrtev

Oče sedel v avtu, ki je do smrti zbil njegovo 12-letno hčerko

R.T.
14. 2. 2019, 11.48
Posodobljeno: 14. 2. 2019, 12.50
Deli članek:

Ozadje tragične nesreče, ki je vzela življenje 12-letnega dekleta, je po ganljivem zapisu njene babice doseglo novo raven bridkosti.

Facebook
Abbie se je za vedno poslovila

12-letna Abbie McLaren, učenka na srednji šoli Dalziel v škotskem mestu Motherwell, je v torek ob približno 16.30 uri po lokalnem času stopila s šolskega avtobusa in se za vedno poslovila. V tistem trenutku jo je namreč zbil avtomobil, Abbie pa je negibna obležala na trati ob cestišču. Kot je dogajanje opisal eden od tam živečih, ki je med prvimi pritekel na prizorišče, je ravno gledal televizijo, ko je zaslišal glasen pok. Trčenje je bilo tako silovito, da je Abbie vrglo čez cesto naravnost pred njegov avtomobil, ki ga je imel parkiranega pred hišo. Povedal je, da sta iz avtomobila, ki je vanjo trčil, izstopila dva moška. Voznik je stekel proti mestu, kjer je prišlo do trčenja, in ljudi kriče spraševal, če kdo zna oživljati, njegov sopotnik pa je stekel do dekleta in obnemel. »Samo obstal je tam, nepremično, ni se mogel niti premakniti niti govoriti,« je pojasnil. Abbie so reševalci še uspeli oživiti, a je pozneje umrla v bolnišnici. 

Facebook
Tukaj je obležala Abbie.

Abbie je zapustila štiri sorojence in 15 nečakov, starša Ashley in John ter povsem skrušeno babico Caroline Kennedy, ki je na facebooku objavila srce parajoče sporočilo. »Danes mi je bilo iz prsi iztrgano srce. Niti ne znam ubesediti, kako se trenutno počutim. Moja draga vnukinja Abbie nas je zapustila, tako mlada in tako čudovita. Naj nanjo zdaj pazijo angeli. Močno jo bomo pogrešali, z njo pa je odšel tudi del mojega srca. Tako rada te imam Abbie. Z besedami ni mogoče opisati, kako težko bom zdaj shajala brez tebe. Vsakič, ko si vstopila v sobo, si prinesla veselje, poljubčke in objeme.« Britanski mediji danes poročajo, da je bil sopotnik, ki se je ves bled nemo zastrmel v negibno telo ob cesti pravzaprav John, Abbiejin oče. 

Policija je v povezavi s tragedijo pozneje aretirala 38-letnega voznika.