Smrtni davek

FOTO: Slovenske ceste posejane s trupli nič krive divjadi

S.R.
13. 2. 2019, 08.58
Posodobljeno: 13. 2. 2019, 08.58
Deli članek:

Samo v zadnjih 24 urah so na Gorenjskem zabeležili štiri primere povoženja divjadi.

PU Kranj
Žival trčenja ne more preprečiti, vozniki jo lahko!

Gorenjski policisti so imeli včeraj veliko dela s prometnimi nesrečami, ki so bile posledica povoženja divjadi. Začelo se je malo pred 8. uro zjutraj, ko je voznik v žival trčil na Belci. Na istem kraju sta nato surove smrti umrli še dve srni. Prva malo pred 18. uro, druga pa pozneje ponoči. Ob približno 18. uri je pod kolesi končala še ena pripadnica divjih lovnih živali, tokrat na Jeprci.

Na gorenjskih cestah je bilo zadnji mesec prelite veliko živalske krvi. Primere povoženja divjadi so po navedbah PU Kranj zabeležili tudi v Spodnjih Dupljah, na Blejski Dobravi, v Spodnji Lipnici, Tenetišah, na glavni cesti Žirovnica – Lesce ter v Tabrah in Besnici. Razen primera v Tabrah, so se vse nesreče pripetile zjutraj ali zvečer, ko je zunaj tema, policisti zato voznike pozivajo k večji previdnosti na območjih, kjer se rada nahaja divjad in kjer jih na to opozarja prometna signalizacija. Kot pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos, ival trčenja ne more preprečiti, vozniki jo lahko!"

PU Kranj
Žival trčenja ne more preprečiti, vozniki jo lahko!

Na Gorenjskem so z vidika števila tovrstnih nesreč najbolj nevarne ceste Kranj – LahovčeBled – Bohinj, Križe pri Tržiču – Golnik – Mlaka pri Kranju, Tržič – Podljubelj – Ljubelj, Polica – Mlaka pri Kranju, Podbrezje – Podnart – Radovljica, Žiri – Škofja Loka, Kranj – Jezersko, Kranj – Jeprca, Mojstrana – Kranjska Gora, predvsem Belca in Tabre.

PU Kranj
Žival trčenja ne more preprečiti, vozniki jo lahko!