Balkanski umor na Dunaju

53-letni Željko se je s strelom v glavo poslovil od Violete

G.G.
13. 2. 2019, 07.42
Posodobljeno: 13. 2. 2019, 10.43
Deli članek:

Osma umorjena ženska v letu 2019 v Avstriji je 48-letna Srbkinja Violeta J.

Profimedia
Fotografija je simbolična

V torek zvečer, natančneje okoli 21.20, so na Herthergasse v dunajski četrti Miedling odjeknili streli. 53-letni Željko B. iz Bosne je na ulici s pištolo v glavo ustrelil svojo bivšo partnerko. 48-letna Violeta je okrvavljena obležala na pločniku, poleg nje pa se je zgrudil tudi morilec, saj si je pištolo prislonil ob svojo glavo in sprožil. Oba so odpeljali v bolnišnico, žrtev je umrla, morilec pa ima male možnosti za preživetje, je poročal Kronenzeitung. Dodajmo, da je Željko v jutranjih urah umrl.

Policisti iščejo motiv in ga bodo najverjetneje našli v skrhanih post partnerskih odnosih - ljubosumju in brezumnemu maščevanju.

O dogajanju pred usodnim strelom na ulici poroča spletna stran Heute.at. Željko je v večernih urah vstopil v lokal Café Rebeca, kjer je kot natakarica delala Violeta. Bil naj bi miren, za spremembo dostojen. Po koncu službe ob 21. ure je Violeta hotela oditi na pijačo v drug lokal. Željko ji je sledil in jo ustrelil.

O tragediji Željka in Violete je nekaj besed spregovorila lastnica lokala Cafe Rebeca. Po njenem vedenju je Željko zapustil ženo in štiri otroke prav zaradi ljubezni do Violete. Ta pa je čez čas spoznala drugega, se vanj zaljubila in pred približno pol leta pustila Željka, ki se mu je zaradi mračil um in naposled tudi omračil.