Zagorelo v hotelu

FOTO in VIDEO: 17 mrtvih, ženska in otrok skozi okno skočila v smrt

S.R./STA
12. 2. 2019, 08.42
Posodobljeno: 12. 2. 2019, 08.46
Deli članek:

V požaru, ki je danes zjutraj izbruhnil v hotelu v središču indijske prestolnice New Delhi, je umrlo najmanj 17 ljudi, so sporočile lokalne oblasti.

Reuters
Požar v hotelu v New Delhiju je zahteval številne žrtve.

Požar je izbruhnil zgodaj zjutraj v hotelu Arpit Palace v med turisti priljubljenem delu mesta Karol Bagh, kjer so številni hoteli in tržnice. Ko je izbruhnil požar, je bilo v hotelu s 65 sobami približno 150 ljudi. Gasilci so iz hotela rešili 35 ljudi. Med žrtvami sta tudi ženska in otrok, ki sta se pred ognjenimi zublji skušala rešiti s skokom skozi okno.

"17 ljudi je umrlo, dva sta ranjena in še vedno v bolnišnicah," je dejal predstavnik gasilcev Vipin Kental in dodal, da je požar že pod nadzorom. "Požar je izbruhnil v zgornjih nadstropij, verjetno zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Ker je bilo zgodaj zjutraj, je večina žrtev spala in umrla zaradi zadušitve," je dejal. 

Reuters
Požar v hotelu v New Delhiju je zahteval številne žrtve.

Videoposnetki prič prikazujejo obsežen požar na terasi na vrhu stavbe. Kot je dejal Kental, je v zgornjem nadstropju hotela restavracija, kjer so našli vnetljive plošče iz pleksistekla, s čimer so v hotelu kršili protipožarne varnostne predpise. Tožilstvo je že sprožilo preiskavo. Odredili so tudi požarni nadzor stavb na območju. 

Kot je na Twitterju zapisal minister za zdravje New Delhija Satyendar Jain, so bila očitno kršena pravila, zgradba v katerem je hotel, ima namesto štiri šest nadstropij. 

V Indiji so požari, ki zahtevajo številne žrtve, pogosti zaradi slabih protipožarnih varnostnih ukrepov. Decembra lani je v požaru v bolnišnici v Mumbaju umrlo 10 ljudi, več kot 130 pa je bilo poškodovanih.

Reuters
Požar v hotelu v New Delhiju je zahteval številne žrtve.