Top flop tedna

Pijan "sesul" okno, psoval mater varnostniku in policiji

S.S.
11. 2. 2019, 21.30
Deli članek:

Jagodni izbor pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10 V Trbovljah je nekdo vlomil v stanovanje. Lastnik pogreša denar in televizor.

9 V Braslovčah so policisti obravnavali poškodovanje avtomobila. Storilec ga je polil z neznano snovjo, ki je poškodovala barvo.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Celjski policisti so obravnavali pijanega voznika, ki se z rezultatom alkotesta (1,14 mg/l) ni strinjal, strokovni pregled pa je odločno odklonil in se začel nedostojno vesti do uniformiranih mož. Pomirili so ga šele nekoliko trši oziroma »strokovni« prijemi policistov, treznil pa se je na postaji. Sledi obdolžilni predlog.

6 V Kalu pri Pivki so policisti obravnavali vlom v hišo. Lastnik pogreša štiri ročne ure višjega cenovnega razreda.

5 Ljubljanski policisti so obravnavali drzno tatvino. Pri oškodovanki se je oglasila neznana ženska in ji ponudila masažo z elektronskim aparatom. Ko sta končali, je »maserka« zahtevala 20 evrov, vendar ji oškodovanka ni hotela plačati, naslednji dan pa je ugotovila, da pogreša 160 evrov, ki jih je imela v spalnici.

4 V začetku januarja so iz celjskih zaporov obvestili policijo, da so pravosodni policisti v ovoju čokolade, ki jo je eden od pripornikov dobil od domačih, našli konopljo, zato so prejšnji teden na območju Rogaške Slatine opravili hišno preiskavo. Pri tem so našli in zasegli dobrih 90 kilogramov konoplje in okoli 60 mililitrov »smolnate snovi«, za katero sumijo, da vsebuje THC.

3 V Vavpči vasi pri Dobrniču je nekdo vlomil v vikend. Lastnik pogreša cigarete in kavo.

2 V Bošamarinu je nekdo poskušal ukrasti osebni avtomobil. Lastnik ga je namreč našel 150 metrov pod hišo v jarku in ugotovil, da so pretrgane žičke pod volanom. Je pa nepridiprav vseeno ukradel prometno dovoljenje, zavarovalno polico in registrski tablici.

1 V Ljubljani je očitno pijani kolesar »sesul« izložbeno okno trgovine ob Slovenski cesti. Pomoč reševalcev je na kraju odklonil, je pa k pretepu pozival varnostnika trgovine in ga žalil, mater pa je potem psoval tudi policistom, zaradi česar je bil pridržan. In primerno kaznovan. (ss, foto: arhiv Svet24)