Policisti so v soboto ponoči, ob 1.20 uri, v Ilirski Bistrici voznici osebnega avtomobila, 35-letni domačinki, zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili strokovni pregled. Voznica in njen 44-letni mož se namreč z rezultatom najprej opravljenega alkotesta nista strinjala. Voznico so zato odpeljali v zdravstveni dom, medtem pa je njen 44-letni mož, ki je bil sopotnik v vozilu, odšel domov. Mož seje sicer že na kraju, kjer so policisti opravljali postopek z voznico, nedostojno vedel do policistov (kričal je in grozil), za kar mu bodo izdali plačilni nalog.

Po končanem strokovnem pregledu so policisti voznico odpeljali na domač naslov. Ko so prispeli pred hišo, je 44-letnik nenadoma odprl vrata policijskega vozila in začel pretepati policista. V tem času je policistka stopila iz vozila, da bi pomagala sodelavcu. Poleg sta stopili še žena in mati kršitelja in ji preprečevali dostop do kršitelja, zato je policistka zoper moškega uporabila plinski razpršilec. Kršitelj se je obrnil proti policistki in jo zagrabil za lase ter jo vlekel po tleh. Ko je videl, da je policist stopil iz avta, je stekel do hiše, policist je stopil za njim, kršitelj pa ga je zatem brcnil v glavo in ga poškodoval. Policista sta zapustila domovanje napadalca in se odpeljala na pregled v ZD Ilirska Bistrica. 

V zadevo so se vključili kriminalisti, ki bodo zoper 44-letnika podali kazensko ovadbo zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Za 35-letno domačinko in kršiteljevo mamo, ki sta se vmešali v postopek in z odrivanjem preprečevali, da bi policistka pomagala policistu, pa sledi kazenska ovadba zaradi preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.