Uboj

Smrt v bloku: po vbodu 36-letnice je izkrvavel

T.L.
11. 2. 2019, 11.51
Posodobljeno: 11. 2. 2019, 12.17
Deli članek:

Policija osumila 36-letno državljanka Slovenije, da je v noči na petek v Postojni izvršila kaznivo dejanje uboja. Preiskovalna sodnica je zanjo odredila pripor.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Poročali smo, da je občanka na kulturni dan v stanovanjskem bloku v Postojni našla mrtvega moškega, danes pa je policija posredovala ugotovitve o tragičnem dogodku.

Za kaznivo dejanje uboja je predpisana kazen zapora od petih do petnajstih let.

Občanka je na interventno številko 112 v jutranjem času sporočila, da je pred pred stanovanjem stanovanjskega bloka v Postojni našla mrtvega 57-letnega Postojnčana. Smrt pokojnega je po ugotovitvah zdravnice nastopila ponoči, o najdbi trupla v sumljivih okoliščinah pa je zdravnik nato ob 9.44 uri obvestil policijo.

Policisti in kriminalisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja ob 11.40 uri odvzeli prostost 36-letni Postojnčanki. Policija je takoj začela tudi z zbiranjem obvestil, vodenje ogleda kraja kaznivega dejanja pa je prevzela dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Kopru. Ogleda sta se udeležila še dežurni državni tožilec iz okrožnega državnega tožilstva v Kopru in obducent inštituta za sodno medicino v Ljubljani.

Ogled kraja dejanja, kakor tudi kasnejša sodna obdukcija, sta pokazala, da je moški umrl nasilne smrt, in sicer zaradi izkrvavitve, ki je bila posledica vboda z ostrim predmetom v predel prsi. Osumljeni je bil odrejen strokovni pregled z odvzemom telesnih tekočin, da se preveri prisotnost alkohola, prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih snovi.

Opravili so tudi hišno preiskavo stanovanja in vozila, kjer je bilo zavarovanih več sledi in zaseženih več predmetov, ki bi lahko bili povezani s kaznivim dejanjem. Zbrana obvestila kažejo, da je bilo v partnerskem odnosu osumljene in žrtve prisotno tudi nasilje s strani žrtve in njegovo prekomerno uživanje alkohola.

Na podlagi vseh zbranih obvestil je policija osumila 36-letno državljanka Slovenije, da je v noči na petek v Postojni izvršila kaznivo dejanje uboja. V nedeljo so jo ob 10. uri s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalni sodnici, ki je na predlog državnega tožilca zoper osumljeno odredila pripor.