Stara znanca

Denar od pečanja s heroinom in kokainom sta razmetavala za luksuz

S.R.
11. 2. 2019, 10.15
Posodobljeno: 11. 2. 2019, 10.18
Deli članek:

Gorenjski kriminalisti so dlje časa preiskovali slovenska državljana, ki so ju sumili pečanja z drogo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Prejšnjo sredo so po opravljenih hišnih preiskavah oba pridržali in ju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil pripor, sporočajo iz PU Kranj. 

Zlikovca sta osumljena, da sta v zadnjem letu z drogo zalagala druge preprodajalce na območju Ljubljane, Gorenjske in Avstrije. Ponujala in prodajala naj bi zlasti kokain in heroin, in sicer v količinah od 50 gramov do 7 kilogramov. V enem poslu sta denimo prodala 4 kilograme heroina, vrednega 36.000 evrov. Vodila sta organizirano kriminalno združbo, ki je v svojo mrežo vpletla »nižje rangirane« preprodajalce in kurirja, ki je zanju »zaključeval prodajo droge.«

Osumljenca sta stara znanca policije, ki sta bila za tovrstna kazniva dejanja že obravnavana. Iz PU Kranj še sporočajo, da sta si s tako nezakonito prisluženim denarjem rada privoščila dragocene avtomobile, nepremičnine ter druge luksuzne dobrine in storitve. Kriminalisti so med hišno preiskavo zasegli skoraj 5 kilogramov heroina, približno 240 gramov kokaina in imitacijo pištole Beretta. Grozi jima od 3 do 15 let zapora.