Preplah

Drama: po vzletu letala s 169 potniki grožnja z bombo

T.L.
7. 2. 2019, 13.27
Posodobljeno: 7. 2. 2019, 13.45
Deli članek:

Na letalu naj bila menda večja skupina švedskih plavalcev, ki so leteli na tekmovanje v Nici, in menda naj bi bila grožnja uperjena prav proti njim.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Norveško letalo s 169 potniki na krovu je med letom iz Stockholma v francosko Nico prejelo grožnjo, češ, da je na letalu skrita bomba. Švedski in norveški mediji poročajo, da je letalo vzletelo nekaj minut pred 11. uro, kmalu zatem pa so prejeli grožnjo z bombo. 

Letalo tipa boeing 737 se je nemudoma vrnilo na letališče Arland v Stockholmu, kjer so ga dočakale številčne policijske in vojaške sile. Letalo je pristalo na najbolj oddaljenem delu vzletno-pristajalne steze, na letalo je vstopila tudi enota za iskanje eksploziva. Okoli 13. ure so pristojni uspeli uspešno iz letala evakuirati vse potnike, ki so jih iz letala umikali v skupinah po deset.

Na letalu je bila menda večja skupina švedskih plavalcev, ki so leteli na tekmovanje v Nici, in menda naj bi bila grožnja uperjena prav proti njim.  

Eden od plavalcev je je za lokalni časnik Expressen v SMS sporočilu napisal, da so jim naročili, naj izključijo mobitele in da sledi evakuacija. "Ko zapustimo letalo, nas bo pregledala še policija," je đe napisal.