Zamrznjena stekla

Opozorilo policije: S »podmornico« ne smete na cesto

T.L.
6. 2. 2019, 10.46
Posodobljeno: 6. 2. 2019, 10.55
Deli članek:

Kot opozarja policija, v takih okoliščinah voznik ne ve, kaj se dogaja okoli njega, kaj šele, da bi lahko pravilno in pravočasno reagiral na nepričakovane situacije.

Profimedia
Policija opozarja voznike vseh vrst vozil, naj pred vožnjo očistijo zamrznjena stekla.

Jutro je bilo danes zelo hladno in s temperaturami globoko pod ničlo. Zato je številne voznike zjutraj pričakal jekleni konjiček z zaledenelimi stekli. Gorenjski prometni in kranjski policisti pa so danes v kratkem jutranjem nadzoru preverili, če so vozniki pred vožnjo očistili zamrznjena stekla na vozilih. Ugotovili so šest kršitev, med katerimi izstopata dva primera.

V enem je bil zaledenel cel avtomobil, v drugem pa očiščeno samo prvo steklo. Kot opozarja policija, v takih okoliščinah voznik ne ve, kaj se dogaja okoli njega, kaj šele, da bi lahko pravilno in pravočasno reagiral na nepričakovane situacije. Zato prihaja do spregledov pešcev, trčenj, ogrožanj, vožnje po nasprotni polovici ceste in podobno. Zato voznike vseh vrst vozil opozarjajo, naj pred vožnjo očistijo zamrznjena stekla, saj s »podmornico« namreč ne smejo na cesto.