Družinska tragedija

Nikolo izpustili s psihiatrije, doma pa je pokončal očeta

J.P.
3. 2. 2019, 20.27
Posodobljeno: 3. 2. 2019, 20.27
Deli članek:

Pred petimi ali šestimi dnevi je napadel svojega očeta, ga vrgel na tla in dušil. K sreči sta se vmešala soproga in drugi sin, ki ga je odpeljal na psihiatrijo.

Facebook
Nikola Kežić

Nikola Kežić je redno sedal za volan očetovega avtomobila, čeprav ni imel vozniškega dovoljenja. Zoran Kežić sinovih kazni ni bil pripravljen plačevati v nedogled, zato mu ni hotel več dati ključev od avtomobila. S tem pa so se začele težave, so za 24sata povedali prebivalci Staševice blizu Ploče, ki jih je umor šokiral.

Droge, alkohol in ...

25-letnik je bil v soboto zaradi suma, da je umoril svojega 64-letnega očeta, aretiran. Policisti so ga našli doma. Po neuradnih informacijah naj bi očeta zadavil, ker mu ni hotel dati avtomobila. 24sata poroča, da so bili policisti in reševalci redni gostje v njihovem domu. Nazadnje teden dni pred umorom. Po besedah sosedov naj bi Nikola že dalj časa bil problematičen – alkohol in mehke droge niso bili dober družabnik njegovim duševnim težavam, zaradi katerih se je pred petimi ali šestimi leti zdravil na splitski psihiatriji.

Poleg očeta in Nikole so v hiši živeli še mama, brat in sestra. Po napadu, opisanem v uvodu, je Nikolo na psihiatrijo prejšnjo nedeljo odpeljal brat. Domov so ga z zdravili izpustili še istega dne. Sosedje so še razkrili, da naj bi očeta mučil artritis, pogosto naj bi bil v velikih bolečinah, zato se pred čilim sinom ni uspel obraniti.