Z neznanim ostrim predmetom

Poskus uboja v gostinskem lokalu v Ribnici

J.P.
23. 1. 2019, 11.30
Posodobljeno: 23. 1. 2019, 11.38
Deli članek:

Osumljenec je pobegnil, a so ga izsledili še isti dan.

Dolenjski List
Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor (fotografija je simbolična).

V nedeljo okoli 2.30 ure je bila ljubljanska policijska uprava obveščena o incidentu v gostinskem lokalu v Ribnici, v katerem je bila poškodovana ena oseba.

Sprla in nato še stepla sta se dva gosta. 25-letni osumljenec iz okolice Novega mesta je z neznanim ostrim predmetom poškodoval prav tako 25-letnega oškodovanca iz okolice Kočevja. Takrat še neznani storilec je pobegnil, oškodovanec pa je bil odpeljan v ljubljanski klinični center, kjer je ostal na zdravljenju. Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, njegovo življenje ni ogroženo, je pa utrpel hude telesne poškodbe.

Dobili so ga še isti dan

Kriminalisti in policisti so še istega dne ugotovili identiteto osumljenca in mu v popoldanskih urah odvzeli prostost zaradi zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja. S kazensko ovadbo je bil včeraj priveden pred preiskovalnega sodnika, ki mu je odredil pripor.

"25-letnik je bil že obravnavan za kazniva dejanja z elementi nasilja in bil za to tudi že sodno kaznovan," so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.