Našli so jo v Kitzbühelu

Nepričakovan obrat v primeru "skrivnostne ugrabitve" matere direktorja sklada plemiške družine

S.R.
23. 1. 2019, 08.54
Posodobljeno: 23. 1. 2019, 11.11
Deli članek:

V avstrijskem Železnem (Eisenstadt) je bila včeraj skrivnostno ugrabljena 88-letna Magdolna Theresia Ottrubay, mati Stefana Ottrubaya, direktorja sklada Esterhazy. V današnjem dramatičnem zasuku so jo varno in zdravo izsledili v luksuznem smučarskem središču.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Magdolna Theresia Ottrubay je včeraj skupaj s svojo negovalko hodila po ulici, ko sta se poleg njiju ustavili črni limuzini, iz katerih sta izstopila moški in ženska, ki sta negovalko porinila stran ter 88-letnico prisilila, da je vstopila v enega od avtomobilov. Avtomobila, ki naj bi imela tuje registrske tablice, sta s kraja dogodka hitro odpeljala. Iskanje osumljencev je v bilo polnem teku, avstrijski Kronenzeitung pa je med drugim poročal, da so v eni od limuzin videli visoko in vitko svetlolaso žensko. Avstrijska policija je v povezavi z ugrabitvijo sicer iskala moškega in dve ženski. Policija je sprožila veliko mednarodno iskalno akcijo, po ugrabitvi pa so v Železnem patruljirali do zob oboroženi policisti. Po navedbah prič so policisti ustavljali in preiskovali avtomobile, zlasti tiste z madžarskimi tablicami, poroča STA.

Danes so doživeli obrat, saj so Ottrubayjevo izsledili varno in zdravo pri njenih hčerki v Kitzbühelu na Tirolskem. Kaj točno je v ozadju tega "skrivnostnega" dogajanja, ki bega tudi policiste, še ni znano, po informacijah časnika Kronenzeitung pa gre za "notranji družinski spor." Po zadnjih informacijah naj bi v avto sedla "prostovoljno."

Avstrijski notranji minister Herbert Kickl je sicer opozoril, da ni jasno, ali gre za ugrabitev v pravem pomenu besede. Magdolna Theresia Ottrubay je mati Stefana Ottrubaya, direktorja sklada, ki upravlja premoženje nekdanje madžarske plemiške družine Esterhazy. Stefan Ottrubay je sicer nečak pokojne Melinde Esterhazy, nekdaj vdove Paula V. Princa Esterhazyja. Sklad je leta 2017 zabeležil skupni prihodek v višini 53 milijonov evrov.