Z jedilnim priborom

Pravosodnega policista naj bi zabodel Samo Tadin, ki je na Ižanki umoril policista

G.G./STA
21. 1. 2019, 18.18
Posodobljeno: 21. 1. 2019, 18.33
Deli članek:

Na zaprtem delu zaporu na Dobu je danes na 30 let obsojeni zapornik z nožem jedilnega pribora dvakrat zabodel pravosodnega policista.

STA
Samo Tadin je bil obsojen na 30 let zapora. Obsodba je postala pravnomočna junija 2016.

Iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) so sporočili, da je okoli 12. ure napad zagrešil obsojenec, ki prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja umora.

Po poročanju spletnega portala 24ur.com je napadel Samo Tadin, ki je obsojen zaradi umora viškega policista Igorja Mauserja. Junija 2015 se je Tadin na Ižanki namerno z avtom čelno zabil v policijsko vozilo. S tem perfidnim dejanjem se je želel maščevati, ker so mu policisti dva dni prej izrekli prepoved približevanja nekdanji partnerici.

Odvzela sta mu računalnik

Direktor Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob Bojan Majcen je pojasnil, kaj se je zgodilo. Pravosodna policista sta ob obhodu petega oddelka zaprtega oddelka ob vstopu v tretji modul z vrati zadela ob "nekoliko nastavljeno" posteljo, pri čemer sta posumila, da se v sobi nekaj dogaja.

Pri rutinskem pregledu sta nato našla pokrovček, za katerega sta menila, da bi lahko pripadal prenosnemu računalniškemu usb-modemu. Ko sta tamkajšnjega obsojenca povprašala po njem, jima ga je ta izročil. Zaporniku sta nato odvzela računalnik, ko pa je policist, ki je zaradi postopka ostal v omenjeni sobi, to zapuščal, je obsojenec pograbil nož jedilnega pribora, ki ga imajo obsojenci lahko pri sebi, ga zabodel v hrbet in nato verjetno še drugič zabodel.

"Potem ga je z nožem zadel še enkrat", nakar se je napadani uspel obraniti, na pomoč pa mu je s hodnika pritekel kolega, ki je varoval postopek. Skupaj sta napadalca obvladala, tega pa so nato namestili v posebni prostor.

Današnji napadelec sicer po vedenju zaporske uprave ni kazal znakov agresivnosti, tudi med samim postopkom je bil povsem miren, in je napad izvršil na skrajno zahrbten in zavržen način. Pravosodnega policista so po napadu obravnavali v ambulanti zavoda in ga nato odpeljali v bolnišnico. Kot so dodali na upravi, policist ni v življenjski nevarnosti.