JAGODNI IZBOR

Vlomilcem so zadišali vino, žganje, predpražniki in štedilnik na trda goriva

S.S.
21. 1. 2019, 21.30
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv novinarja S.S.
Fotografija je simbolična.

10. Primorski policisti so prejeli obvestilo, da pešec hodi po hitri cesti od Škofij proti Kopru. Policisti so 50-letnega pešca pospremili na varno in mu izdali plačilni nalog.

9. Dolenjski policisti so v okolici Šentjurja obravnavali vlom v zidanico. Lastnik pogreša sto litrov vina in petdeset litrov žganja.

8. V Mirni Peči je nekdo vlomil v svečomat in povzročil za 700 evrov škode.

7. Pomurski policisti so obravnavali poškodovanje tuje stvari – cvetličnega korita.

6. V okolici Kočevja so neznanci iz hiše ukradli denar, nakit in suhomesnate dobrote. Škode je za 2500 evrov.

5. V Grosuplju so neznanci vlomili v parkiran avtomobil in iz njega ukradli predpražnike.

4. Šentjurski policisti so imeli opravka s starim znancem, 21-letnim domačinom, ki se je požvižgal na znake policistov, naj ustavi avto, s katerim je nevarno prehiteval, vozil po pločniku in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo mostu. Policistom je potem brez uspeha poskušal zbežati peš. Ugotovljeno je bilo, da je vozil brez veljavnega dovoljenja, neregistriran avto, na katerem sta bili nameščeni tablici, ki pripadata drugemu vozilu. Sledi ovadba zaradi nevarne vožnje.

3. Kriminalisti so na podlagi prijave Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije na Gorenjskem zasegli ptico postovko, ki je na seznamu zaščitenih živalskih vrst. Ptico, ki je bila v ujetništvu leto in pol, bodo poskušali rehabilitirati in vrniti v naravo, storilca pa bodo kazensko ovadili zaradi nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora.

2. V Radegundi je neznani storilec vlomil v pastirsko kočo in ukradel štedilnik na trda goriva.

1. Novomeške policiste so obvestili o moškem, ki se je krepko vinjen znesel nad svojim konjem. Najprej je kričal nanj, ga vlekel in večkrat poskušal neuspešno zajahati, kar je pri živali povzročilo zmedenost. Ko mu je vendarle uspelo sesti v sedlo, se je odpravil kar v središče mesta. Policisti so se na klice občanov takoj odzvali in izsledili kršitelja, ki se je medtem odpravil proti Glavnemu trgu. Med  postopkom pa 43-letni moški ni upošteval ukazov, zato so uporabili prisilna sredstva. Jezdecu, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,03 miligrama alkohola, so zaradi kršitev prometnih predpisov in zakona o javnem redu in miru izrekli globo. »Po končanem postopku je za konja poskrbela zanesljiva oseba,« so zapisali na novomeški policijski upravi.