Srhljivo

Izraelsko študentko umoril mladi raper? Je bilo pomenljivo sporočilo namenjeno njej?

R.T.
18. 1. 2019, 14.37
Posodobljeno: 18. 1. 2019, 15.41
Deli članek:

Policija je v povezavi s torkovim grozljivim umorom izraelske študentke aretirala 21-letnega samooklicanega raperja. Kot vse kaže, je dekle poznal.

Instagram
Umorjena študentka Aiia Maasarwe.

Avstralijo pretresa umor 21-letne Aiie Maasarwe, izraelske študentke, ki je bila v Melbournu na šestmesečni študentski izmenjavi. Kot smo poročali, je bila Aiia v noči na sredo žrtev zalezovalca, ki jo je med potjo domov napadel, posilil in umoril. Avstralska policija je hitro prišla na sled 21-letnemu Codeyju Herrmannu, ki je teden dni pred zločinom na facebooku srhljivo zapisal: »skrivnostna mednarodna deklica, veš kdo si.« 

Policija je Herrmanna, samooklicanega raperja z vzdevkom MC Codez, danes aretirala v lokalnem parku v bližini študentskega kampusa Bundoora, kjer je Aiia bivala. Kolidž je do leta 2016 obiskoval tudi sam. Le nekaj ur po umoru je na facebooku objavil dve fotografiji in pripisal »prej in potem.« Na prvi v roki drži pločevinko viskija, medtem ko je bila druga posneta v njegovem otroštvu.

Facebook
Da je moril Herrmann, kaže tudi analiza DNK.

Kot poročajo avstralski mediji, se je po navedbah njegovih znancev često potikal po parku in naj ne bi imel lastnega bivališča. Že kot najstnik je bil zelo problematičen, še pravijo. Ena od njegovih nekdanjih sošolk je dejala, da ga je pred tednom dni videla slabe tri kilometre od kraja umora, ko se je povsem dezorientiran nastavljal avtomobilom. »Videti mu je bilo, kot da mu je malo mar za življenje,« je opisala. Mladost naj bi sicer skupaj s sestro preživel v rejniški družini, a naj bi imel v zadnjih letih precejšnje težave z drogo in alkoholom. »Ob njem sem imel vedno nenavaden občutek. Bil je tih in preprosto čudaški. Mislim, da je imel psihične težave. Ko sem ga zagledal na televiziji, me sploh ni šokiralo,« pa je razodel njegov nekdanji sošolec.

Policija je Herrmanna v povezavi z umorom aretirala in zaslišala, a zaenkrat še ni znano, ali bo za umor tudi obtožen. Na podlagi DNK analize dveh kosov oblačil, odvrženih nedaleč od kraja umora, pa naj bi bil glavni osumljenec.

Na žalni slovesnosti v bližini kolidža se je danes zbralo več sto žalujočih, protestnikov, lokalnih prebivalcev in pripadnikov oblasti, ki so se z minuto molka skupaj poslovili od umorjene študentke.