Srhljiv zločin

Študentki sledil iz kluba in jo umoril, ko je po telefonu govorila s sestro

R.T.
17. 1. 2019, 21.22
Posodobljeno: 18. 1. 2019, 07.33
Deli članek:

V bližini študentskega kampusa v Melbournu so mimoidoči v sredo našli truplo 21-letne študentke. V ozadju se skriva srhljiva zgodba.

Facebook
Aiia Maasarwe.

21-letna Aiia Maasarwe, izraelska študentka v avstralskem Melbournu, je bila umorjena v noči na sredo. Policija razkriva, da je morilec udaril ravno v trenutku, ko se je po telefonu pogovarjala s svojo sestro. »Gre za grozljiv zločin, storjen zoper nedolžno članico družbe,« je dejal policijski inšpektor Andrew Stamper. V Melbournu je to v zadnjih sedmih mesecih že druga mlada žrtev, ki je bila umorjena v nočnih urah med potjo domov.

Victoria Police
Aiia Maasarwe na dan, ko je bila umorjena.

Maasarwejeva, ki je bila v Melbournu na šestmesečni izmenjavi študentov, je po obisku kluba, kjer si je ogledala komično predstavo, sedla na tramvaj in se odpravila proti domu. Po navedbah policistov ji je morilec sledil. Zločin je policiji prijavila njena sestra, ki je, kot poroča policija, »slišala padec telefona, nato nekakšne glasove in nato ničesar več.« Umorjena je bila v neposredni bližini študentskega kampusa, kjer je prebivala. Policisti so na kraju zločina našli dva kosa oblačil, za katera domnevajo, da pripadata morilcu. Policija je v povezavi z umorom danes aretirala 20-letnega fanta.

Junija je bila na podoben način umorjena 22-letna Eurydice Dixon, ki je bila tudi žrtev posilstva.