Med igro udarila tragedija

FOTO: Groza, trije otroci umrli ujeti v zamrzovalniku

R.T.
16. 1. 2019, 08.36
Posodobljeno: 16. 1. 2019, 08.44
Deli članek:

V tragediji v ameriški zvezni državi Florida so umrli trije otroci, ki so ostali ujeti v zamrzovalni skrinji.

Twitter
Zlezli so vanj in ostali ujeti.

Mesto Live Oak na severu Floride se je v nedeljo zavilo v žalost. Odjeknila je namreč novica, da so v zamrzovalni skrinji umrli trije otroci, stari eno, štiri in šest let. Ti so se igrali na dvorišču pred domačo hišo, kjer so živeli z dvema odraslima osebama, in sicer babico enoletne deklice in njenega šestletnega brata ter materjo njunega štiriletnega prijatelja. Med igro so splezali v odklopljen zamrzovalnik, ki je stal na bližnjem vrtu, in v njem ostali ujeti. 

Mati štiriletnika, ki je nanje pazila, se je v nekem trenutku odpravila na stranišče v hišo, ko pa se je po slabih 15 minutah vrnila, otrok ni bilo več na spregled. Zbudila je babico, obe pa sta jih nato začeli iskati in jih končno našli v zamrzovalniku. Otroci niso več dihali. Nemudoma sta poklicali reševalce, ki so jih prepeljali v bolnišnico, a je bilo oživljanje neuspešno. Otroci so se v skrinji zadušili. Policisti pravijo še, da ni znakov, da bi bili otroci žrtev kaznivega dejanja, a da bodo primer predali tožilstvu. 

Kot kaže, je bil na zamrzovalniku nameščen varnostni zapah, ki se je pri sili, ko so otroci zaprli pokrov, zaskočil, tako so ostali ujeti v skrinji, kjer jim je nato zmanjkalo kisika. »Besede ne morejo opisati, kako sem strt. Vsakič, ko se ukvarjaš s takimi zadevami, ko so udeleženi otroci, ko je način smrti takšne narave, se ti preprosto trga srce,« je dogajanje opisal Sam St John, šerif v okrožju Suwannee.