Brezbrižno in kaznivo

Predrznost pa taka! Mariborčan "nategnil" policiste in jim poskušal suniti še fotoaparat

S.R.
15. 1. 2019, 10.45
Posodobljeno: 15. 1. 2019, 11.50
Deli članek:

Kar si je včeraj privoščil ta svojeglav Mariborčan, je brezbrižno, nespoštljivo in predvsem kaznivo.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Začelo se je nekako takole: 41-letni Mariborčan je včeraj ob približno 22. uri občana iz Spodnjega Porčiča v Občini Lenart prosil, če lahko pokliče policijo. Naznanil je, da naj bi ga med 20.00 in 20.20 uro nekje na območju Pesnice kot kolesarja zbil kombi. Tvezil je še, da se je po nesreči do Spodnjega Porčiča prebil peš in z avtoštopom. Za zdravniški pregled ni želel slišati, sporočajo iz PU Maribor

Policisti so 41-letnega »kolesarja« s službenim vozilom zapeljali do Pesniškega dvora, kjer jim je razkazal kraj, kjer naj bi prišlo do nesreče. Peljal jih je na led, saj tam ni bilo nobenih sledi prometne nesreče, kaj šele kolesa, »kolesar« pa ni bil niti poškodovan niti umazan. Možje v modrem so hitro ugotovili, da je celotno zgodbo razvil v svoji predrzni glavi. Ko so nanj pritisnili, jim je razodel, da je to storil zgolj zato, ker je potreboval prevoz do Maribora. Predrznost ne bo ostala nekaznovana, saj ga bo doletela kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč. Ker so policisti tako njegovo prijavo kot svoje delo vzeli resno, so v posredovanje vključili kar dve patrulji, ki bi hitro lahko bili potrebni drugje. 

A lump, ki je sicer star znanec policije, je imel v nahrbtniku še eno predrznost. Policisti so namreč ugotovili še, da jim je med vožnjo do Pesniškega dvora poskušal suniti službeni fotoaparat z bliskavico. Skrival ga je pod oblačili, a sta policista to opazila in mu ga zasegla. Kako se je odzval? Pojasnil je, da ga je izmaknil zgolj zato, da bi "s prodajo prišel do potrebnih finančnih sredstev." Ovadili ga bodo seveda tudi za to kaznivo dejanje. "Resnično predrzno," so zaključili pri PU Maribor.