Grozljivo

FOTO: Znanstvenico med hranjenjem zagrabil krokodil, od nje ni ostalo veliko

R.T.
15. 1. 2019, 09.37
Posodobljeno: 15. 1. 2019, 09.44
Deli članek:

Znanstvenico oziroma kar je ostalo od nje so našli sodelavci.

Twitter
Tuwojeva in njen krvnik.

V petek je krute smrti umrla 44-letna indonezijska znanstvenica Deasy Tuwo. Kot vse kaže, se je več kot pet metrov velik krokodil med hranjenjem zagnal proti vrhu dobra dva metra visoke betonske stene, čez katero se je s kosi mesa v rokah nagibala znanstvenica. Zagrabil jo je in potegnil v svoj »brlog« ter jo nato začel žreti, poroča britanski časnik The Sun. 

Do grozljivega odkritja so pozneje prišli njeni sodelavci, ki so v vodi videli nekaj »nenavadnega.« Po poročanju časnika je krokodil, z imenom Marry, med zobmi še vedno držal njeno iznakaženo truplo brez leve roke, ki jo je že pred tem odtrgal in bržkone snedel. Krokodila jim je po daljšem naporu vendarle uspelo obvladati, da so lahko iz njegovega primeža osvobodili del posmrtnih ostankov Tuwojeve, ga spravili na prekucnik in ga prepeljali v zavetišče za prostoživeče živali, kjer bodo preverili, kaj skriva njegov želodec. Šlo naj bi za nevarnega krokodila, ki je že v preteklosti ubil enega svojih krokodiljih »bratov.«

»Bila je vodja laboratorija. Tiha oseba. Ni nam jasno, kako se je to lahko zgodilo,« je povedal eden od njenih sodelavcev. Policija zdaj poskuša priti v stik z japonskim poslovnežem, domnevnim lastnikom raziskovalne ustanove, v kateri se je pripetila ta tragedija, in s tem tudi krokodila, ki jo je zagrešil. »Izvedeti moramo, ali ima njegovo podjetje dovoljenje za vzrejo krokodilov in drugih dragih vodnih živali, sicer ga bomo pridržali,« pa je pojasnil policijski načelnik Raswin Sirait.