Obup v Andaluziji

FOTO: Rešujejo 2-letnega Julena, ki je pred očmi staršev padel v 100 metrov globok vodnjak

S.R.
15. 1. 2019, 07.53
Posodobljeno: 15. 1. 2019, 08.21
Deli članek:

Reševalci si že vse od nedelje prizadevajo, da bi rešili dveletnega Julena, ki je pred očmi staršev padel v vodnjak.

Twitter
Premer vodnjaka meri komaj 25 centimetrov.

V španski Andaluziji že od nedelje popoldne poteka reševanje dveletnega Julena. Malček je ob približno 14. uri v nedeljo med sprehodom po podeželju v bližini kraja Tolalan pri Malagi vpričo staršev Joseja in Vicky padel v dobrih 100 metrov globok vodnjak. Premer vrtine meri pičlih 25 centimetrov, sam vodnjak pa je bil izkopan pred zgolj enim mesecem. Odprtina je bila v času, ko se je na območju sprehajala družina, kot kaže odprta. 

Profimedia
Za starše bi bila to že druga tragedija v dveh letih.

Starša sta padec svojega sina videla na lastne oči in sta nemudoma poklicala reševalce. Po poročanju španskih medijev sta na začetku še slišala jok, nato pa je vodnjak zajela smrtna tišina. Na območju so že vse od nedelje popoldne prisotni številni reševalci, gasilci in policisti. Včeraj, ko so na globino 80 metrov spustili manjšega robota, opremljenega s kamero, jim je iz vodnjaka uspelo izvleči vrečko bonbonov, ki naj bi jo deček med hojo držal v roki, a o Julenu ni bilo ne duha ne sluha. Po navedbah načelnika lokalne gasilske brigade Francisca Delgada Bonille reševanje precej otežuje zelo verjetna možnost, da se je med dečkovim padcem s sten vodnjaka odkrušila zemlja in ga pod seboj pokopala. Obstaja tudi strašljiva možnost, da je v mešanici vode in peska na dnu preprosto potonil. Reševalci se do Julena poskušajo prebiti z različnimi metodami. Poleg vodnjaka naj bi začeli vrtali vzporedno vrtino, kopali pa naj bi tudi v bližnje pobočje, od koder želijo do dna vodnjaka s strani zgraditi tunel. Vsi poskusi pa so seveda izjemno nevarni, saj se lahko stena vodnjaka v vsakem trenutku vda.

V kolikor Julena ne bi uspeli rešiti živega, bi bila to v zadnjih letih že druga tragedija, ki je prizadela to družino. Pred dvema letoma je življenje namreč izgubil Julenov starejši bratec, ki je star komaj tri leta nenadoma umrl zaradi srčnega napada.

Profimedia
Na kraju so prisotni tudi policisti in seveda mediji.