Manuela je v soboto zvečer s prijatelji odšla na pijačo. Obiskali so nekaj lokalov, ko pa se najstnica zjutraj ni vrnila domov, so njeni starši obvestili policijo.

Starši so jo začeli iskati in jo tudi hitro našli. Žal mrtvo. Pod kupom listja jo je v parku le nedaleč stran od hiše našla njena mati. Po neuradnih informacijah Kronenzeitunga je bila nesrečnica zadavljena.

Umora osumljen je njen bivši fant, 19-letni sirski begunec Yazan A., ki je v Avstrijo prišel leta 2014. Na kaj se opira policija? Med drugim na informacije njenih prijateljic, ki pravijo, da sta bila Yazan in Manuel skupaj v nočnih urah. Še najbolj poveden je podatek, da je Yazan med tretjo in četrto poslal SMS sporočilo njeni materi, v katerem je zapisal, da bo Manuelo pripeljal domov. To se ni zgodilo. Jo je umoril? To tezo zasledujejo kriminalisti, ki so v noči na ponedeljek našli in prijeli Yazana.

Yazan in Manuela sta bila skupaj dobro leto dni, pred nekaj tedni pa sta šla narazen. Po pisanju Kronenzeitunga sta se v zadnjih dneh spet večkrat videvala in tudi prepirala, Yazan pa naj bi stiskal zobe zaradi ljubosumja.

V zadnjem tednu so bile v Avstriji umorjene tri ženske, s čimer se je nadaljeval trend iz lanskega leta, ko so zabeležili 70 umorov, od tega je bilo kar 41 žrtev žensk. Že leto prej so zabeležili porast teh najhujhših kaznivih dejanj. Umorjenih je bilo 36 žensk in 26 moških. V letu 2016 28 žensk in 21 moških, v letu 2015 "le" 17 žensk in 23 moških, leta 2014 pa 19 žensk in 19 moških. Leta 2014 približno je bilo torej umorjenih pol manj žensko kot lani. Da ne bi olepševali "starih" časov, že leta 2012 je bilo v Avstriji 70 umorov (36 žensk, 34 moških), leta 2009 pa je bilo umorjenih več kot 70 ljudi.