Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so pri kontroli prometa v naselju Leskovec danes ob 2.50 ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke audi A4. Voznik znaka policista ni upošteval in zaustavil vozila, ampak  je z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej.

Patrulja je zapeljala za bežečim voznikom in ga pri tem večkrat ustavljala s svetlobnimi in zvočnimi znaki, česar pa vznik ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Zato so policisti izven naselja Fram uporabili sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil "stinger". Voznik je kljub temu zapeljal preko bodičastih trakov, sprednji pnevmatiki na njegovem vozilu pa sta se začeli prazniti. V naselju Radizel se je sprednja leva pnevmatika na avtomobilu povsem snela s platišča, voznik pa je z vožnjo kljub temu nadaljeval in še naprej kršil cestno-prometne predpise.

Po sedmih kilometrih vožnje s praznimi pnevmatikami so policisti Postaje prometne policije Maribor postavili blokado v naselju Polana, ki jo je poskušal obvoziti, vendar mu ni uspelo tako, da je trčil v službeno vozilo policije in se ustavil.

Policisti so voznika in potnika obvladali in izvedli postopek. V temeljitem postopku so ugotovili, da je 20-letni voznik, ki je doma iz okolice Maribora, kot mladi voznik vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi različnimi tablicami, ki ne pripadajo temu vozilu. Tablici nista bili odtujeni. Voznika so policisti preizkusili z elektronskim alkotestom ter ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola saj je rezultat pokazal 0,25 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniku so izdali plačilni nalog zaradi več hujših kršitev cestno prometnih predpisov.