Uhajanje plina

FOTO in VIDEO: Zaradi eksplozije so umrli trije ljudje

T.L.
12. 1. 2019, 14.50
Posodobljeno: 12. 1. 2019, 18.04
Deli članek:

V siloviti eksploziji v središču Pariza sta umrla dva gasilca in španska turistka.

Profimedia
Ljudje so v šoku.

V dopoldanski eksploziji v pariški pekarni sta umrla dva gasilca, ki sta pomagala pri gašenju požara, ki je izbruhnil neposredno po eksploziji, španska turistka, ki je podlegla poškodbam v bolnišnici, 46 ljudi pa je bilo ranjenih, poročajo tuji mediji.

Notranji minister Christophe Castaner je povedal, da so se pristojne službe odzvale na prijavo, da v stavbi na naslovu Rue de Trévise pušča plin, ko je v prostorih pekarne Hubert - bila je še zaprta -, odjeknila silovita eksplozija in povzročila ogromno razdejanje. Neposredno po eksploziji so se gasilci morali spopasti z obsežnim požarom, ulice so bile polne stekla, parkirana vozila razbita, naključni stanovalci pa v šoku. 

Minister je sprva javnosti sporočil, da je eksplozija zahtevala štiri življenja: poleg dveh gasilcev tudi življenji dveh civilistov. Kmalu pa so objavili uraden popravek števila žrtev. Poleg dveh gasilcev je umrla tudi turistka iz Španije. 

Eksplozija jih je presenetila med spanjem

Eden od stanovalcev, Killian, je za britanski BBC povedal, da je še spal, ko je eksplozija stresla njegova okna. Vsi stanovalci so pohiteli na hodnik, da bi zapustili stavbo in Killian je slišal vpitje. 

Claire Sallavuard pa je za AFP dejala: "Spala sem in se prebudila zaradi sunka eksplozije. V stanovanju je razneslo vsa okna, vrata je odneslo s tečajev, morala sem hoditi po vratih, da sem zapustila sobo, otroke pa je zajela panika, ker niso mogli zapustiti sobe".

Paula Nagui, receptorka v bližnjem hotelu, je eksplozijo opisala kot "velikansko". Povedala je še, da je dogodek močno prestrašil goste hotela, ki pa jim je nekoliko odleglo, ko so izvedeli, da ni šlo za teroristični napad.